elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Més de 180 músics de la ciutat de València homenatgen les víctimes del Covid-19

Més de 180 músics de la ciutat de València homenatgen les víctimes del Covid-19
Més de 180 músics de la ciutat de València homenatgen les víctimes del Covid-19
  • Ho fan amb la interpretació virtual del pasdoble El cant del valencià

La Coordinadora de Societats Musicals de la ciutat de València (COSOMUVAL), en representació de les seues 2200 músics, 4300 educands, 300 professors i els seus més de 12500 socis, ha volgut mostrar la seua solidaritat amb les víctimes del Covid-19 i ho ha fet a través de la interpretació virtual del pasdoble El cant del valencià, del mestre Pedro Sosa, a càrrec de més de 180 músics pertanyents als seus 27 societats musicals. Una interpretació que es pot visualitzar a través de les xarxes socials de l'entitat (Facebook, Twitter i Instagram).

Encara que com afirma el president de COSOMUVAL, Miguel Hernández, “la idea inicial era oferir un concert a càrrec d'una macro banda amb membres de totes les formacions de la Coordinadora en algun escenari emblemàtic de la ciutat de València, la impossibilitat de dur a terme aquest projecte, a causa de la situació dramàtica que encara estem vivint, ens va obligar a buscar una alternativa. Això sí, amb el mateix objectiu: rendir un homenatge als milers de morts i les seues famílies i reconéixer la labor de tots els professionals que treballen des de fa mesos dia a dia per superar aquesta pandèmia”.

I com no podia ser d'una altra manera, les tecnologies en línia han possibilitat que, encara que no siga de manera física, aquest homenatge musical haja sigut possible. Més de 180 músics de bandes de tota la ciutat, coordinats per César Pallás, president de la Societat Musical La Va unir de Tres *Forques, es van apuntar immediatament a la proposta i, una vegada definida la plantilla, es va començar a treballar.

A cadascun dels participants se li va facilitar la seua partitura perquè la gravaren a la seua casa i la remeteren al coordinador, que ha fet un minuciós treball d'edició i post-producció del vídeo, adaptant sonoritats, tempos, timbres... amb la finalitat que el pasdoble sone com si tots els seus executants l'hagueren interpretat conjuntament sobre un mateix escenari. Com explica César Pallás “la col·laboració i implicació dels responsables, directors i directores de les bandes i dels músics ha sigut fonamental per a l'èxit del projecte. S'ha fet un treball de supervisió dels enregistraments individuals pels directors per a garantir el millor resultat artístic i tècnic possible. D'una altra manera coordinar a tant d'intèrpret hauria sigut impossible. Encara que l'obra triada per a gravar, El cant del valencià, és un clàssic del repertori bandístico, el gravar cada músic sol a la seua casa suposa una gran dificultat per a aconseguir una correcta afinació i empastament amb el conjunt. Estem molt satisfets amb el resultat perquè el repte era enorme”.

El producte final és una peça que integra la suma de molts esforços individuals i la voluntat comuna d'homenatjar als qui pitjor ho han passat en aquesta crisi del Covid-19.

Encara que l'experiència està sent molt positiva per a tots i l'acolliment en la xarxa està desbordant les previsions, la Coordinadora no abandona el seu projecte inicial i en la seua agenda segueix pendent la realització d'un concert homenatge a València quan les circumstàncies ho permeten.

Pujar