El Museu d’Història oferix una exposició creada pel veïnat de 17 pobles de València
“Pobles en peu d’art” es podrà visitar de l’1 d’abril al 16 de juliol
El Museu d’Història de València oferirà de l’1 d’abril al 16 de juliol l’exposició “Pobles en peu d’art. Fem de la perifèria, centre”, una mostra que recull el treball artístic del veïnat de 17 pobles de València al llarg dels últims set anys i dins del programa “Cultura als pobles de València”. La mostra partix d’una proposta d’Anna Albaladejo i Sandra Sancho i oferix una cinquantena de fotografies i vídeos. La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, considera que “la creativitat, la implicació i el vincle són l’argamassa amb què es construeixen les relacions de veïnatge, compartir a la fresca, la cura mútua, l’amor per la terra, l’aire i la mar i, per damunt de tot, el desig d’un futur que no desterre la memòria”.
Per a Tello, la mostra és “un regal d’aprenentatges, persones i territoris, que no podem deixar de compartir a través d’esta retrospectiva d’un viatge d’escolta afectiva, en què se’ns ha revelat la saviesa d’una perifèria, que mereix estar en el centre de qualsevol ciutat que es projecte més humana i habitable”. Segons la regidora, és “una experiència especialment valuosa, no només pel seu contingut artístic, sinó també per la capacitat de generar reflexió comunitària i enfortir els vincles afectius entre el veïnat, que va reforçar la confiança en el projecte, fins al punt que, des de la regidoria, vàrem decidir que tots els veïnats dels nostres pobles, es mereixien gaudir-la”.
Glòria Tello ha afirmat que “si la memòria de les comunitats és el nostre camp d’acció, una vegada més la creativitat i l’art agiten espais i temps, refermen vincles i afectes col·lectius i projecten els desitjos amb què els nostres pobles de València escriuen la seua història cap al futur”.
La regidora creu que “deslocalitzar la cultura posa el focus en la creativitat local, en les seues manifestacions culturals en què els elements rurals i urbans, els tradicionals i els contemporanis, s’entrellacen”.
La mostra ha estat creada pel veïnat de 17 pobles de València, que ha viscut experiències d’implicació artística veïnal al llarg de 7 edicions del projecte, des de 2017 a 2022, i dins del marc del programa “Cultura als pobles de València”. El projecte inicial va començar l’any 2017 amb el veïnat de 3 pobles i hui s’ha convertit en un procés de creació participativa en què les arts vives, sonores i visuals han permés reflexionar col·lectivament sobre les necessitats i aportacions dins del complex entramat d’una ciutat que no para de créixer.
“Pobles en peu d’art” se podrá visitar del 1 de abril al 16 de julio
El Museo de Historia ofrece una exposición creada por el vecindario de 17 pueblos de València
El Museo de Historia de València ofrecerá del 1 de abril al 16 de julio la exposición “Pobles en peu d’art. Fem de la perifèria, centre”, una muestra que recoge el trabajo artístico del vecindario de 17 pueblos de València a lo largo de los últimos años y dentro del programa “Cultura en los pueblos de València”. La muestra parte de una propuesta de Anna Albaladejo y Sandra Sancho y ofrece unas cincuenta fotografías y vídeos. La concejala de Patrimonio y Recursos Culturales, Glòria Tello, considera que “la creatividad, la implicación y el vínculo son la argamasa con que se construyen las relaciones de vecindad, compartir al fresco, el cuidado mutuo, el amor por la tierra, el aire y el mar y, ante todo, el deseo de un futuro que no destierre la memoria”.
Para Tello, la muestra es “un regalo de aprendizajes, personas y territorios, que no podemos dejar de compartir a través de esta retrospectiva de un viaje de escucha afectiva, en que se nos ha revelado la sabiduría de una periferia, que merece estar en el centro de cualquier ciudad que se proyecte más humana y habitable”. Según la concejala, es “una experiencia especialmente valiosa, no solo por su contenido artístico, sino también por la capacidad de generar reflexión comunitaria y fortalecer los vínculos afectivos entre el vecindario, que reforzó la confianza en el proyecto, hasta el punto de que, desde la concejalía, decidimos que todos los vecindarios de nuestros pueblos, se merecían disfrutarla”.
Glòria Tello ha afirmado que “si la memoria de las comunidades es nuestro campo de acción, una vez más la creatividad y el arte agitan espacios y tiempos, arrecian vínculos y afectos colectivos y proyectan los deseos con que nuestros pueblos de València escriben su historia hacia el futuro”.
La concejala cree que “deslocalizar la cultura pone el foco en la creatividad local, en sus manifestaciones culturales en que los elementos rurales y urbanos, los tradicionales y los contemporáneos, se entrelazan”.
La muestra ha sido creada por el vecindario de 17 pueblos de València, que ha vivido experiencias de implicación artística vecinal a lo largo de 7 ediciones del proyecto, desde 2017 a 2022, y dentro del marco del programa “Cultura en los pueblos de València”. El proyecto inicial empezó en 2017 con el vecindario de 3 pueblos y hoy se ha convertido en un proceso de creación participativa en que las artes vivas, sonoras y visuales han permitido reflexionar colectivamente sobre las necesidades y aportaciones dentro del complejo entramado de una ciudad que no para de crecer.