elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Museu de les Ciències acull la conferència 'Buscant la matèria fosca en el nostre cosmos'

El Museu de les Ciències acull la conferència 'Buscant la matèria fosca en el nostre cosmos'
  • L'experta Olga Mena Requejo, investigadora del CSIC, explicarà per què identificar la verdadera naturalesa de la matèria fosca és un dels grans reptes de la física en el segle XXI

  • La cita serà el dilluns 30 d'octubre a les 19.00 hores a l'Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències amb motiu del Dia de la Matèria Fosca

La Ciutat de les Arts i les Ciències, en col·laboració amb l'Institut de Física Corpuscular (IFIC), CSIC-Universitat de València celebra, per seté any consecutiu, el Dia de la Matèria Fosca amb la conferència 'Buscant la matèria fosca en el nostre cosmos'. La xarrada serà impartida per la investigadora del CSIC Olga Mena Requejo el dilluns 30 d'octubre a les 19.00 hores a l'Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències. 

La investigadora parlarà dels diversos mètodes per a localitzar i entendre esta enigmàtica forma de matèria i explicarà per què entendre la seua verdadera naturalesa és un dels grans reptes de la física en el segle XXI. La conferència serà presentada pel coordinador de divulgació de l'Institut de Física Corpuscular, CSIC-Universitat de València, Alberto Aparici.

El Dia de la Matèria Fosca és una iniciativa internacional posada en marxa pels laboratoris de física de partícules de tot el món i que es commemora cada any el 31 d'octubre a manera de Halloween científic. Tota la matèria visible -les galàxies, estreles, planetes i éssers vius- constituïxen només el 5 % de l'energia total de l'univers. El 95 % restant és invisible i està formada per dos substàncies desconegudes: l'energia fosca (un 70 %) i la matèria fosca (un 25 %). 

Durant les últimes dècades del segle passat es van anar acumulant evidències del fet que una part important de la massa del nostre cosmos està formada per una substància que no emet ni absorbix llum i que, aparentment, travessa els nostres cossos i el nostre planeta sense que el percebem en cap moment. Esta substància fantasmal es coneix com a matèria fosca.

Pujar