elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Museu de Belles Arts inicia un cicle de conferències sobre 'Mestres de l'art valencià'

El Museu de Belles Arts inicia un cicle de conferències sobre 'Mestres de l'art valencià'

    El Museu de Belles Arts de València ha iniciat el cicle de conferències 'Mestres de l'art valencià' per a aprofundir en la trajectòria artística de pintors valencians o vinculats amb la ciutat de reconegut prestigi al llarg de la història.

    Les conferències se celebraran entre els mesos de febrer i maig i seran impartides per Amando García, voluntari del museu, membre de l'Associació de Professors Jubilats de la Universitat de València i de la Càtedra d'Emèrits de la Comunitat Valenciana.

    L'entrada és d'accés lliure fins a completar l'aforament, una vegada recollides les invitacions, que es podran retirar el mateix dia de cada sessió a partir de les 16.30 h al taulell d'entrada del museu (únicament es lliurarà una invitació per persona).

    Els autors seleccionats seran els següents: el dia 7 de febrer, Fernando Yáñez de la Almedina; Francesc Ribalta el 21 de febrer; Pedro Orrente el 7 de març; Jeroni Jacint Espinosa el 21 de març; l'11 d'abril, Josep Vergara; Vicent López el 9 de maig; i Antonio Muñoz Degrain el 17 de maig.

    Fernando Yáñez de la Almedina (1505-1537) és un pintor renaixentista que a València va realitzar una àmplia producció, com mostren el retaule de la catedral de València o els quadres depositats al museu: 'La resurrecció de Crist', 'Eccehomo' i 'Calvari'.

    Francesc Ribalta (1565-1628) va ser l'introductor de l'estil barroc a València; al museu es conserven diversos exemples de les seues obres, de profund sentiment religiós com ara 'Crist en el sepulcre' i 'Retaule major de la cartoixa de Portaceli'.

    En la pintura barroca també s'enquadra Pedro Orrente (1580-1645) amb 'Magdalena penitent' i 'Martiri de Santiago el Menor', i Jeroni Jacint Espinosa (1600-1667) amb 'La Sagrada Família' i 'L'última comunió de la Magdalena'.

    Dins del període de pintura academicista, destaquen les figures de Josep Vergara (1726-1799), creador de 'Sagrada Família' i 'Sant Joan Baptista', i Vicent López (1772-1850), amb 'Carlos Bosch de Romañá' i 'Retrat del capità general Ramón María de Narváez, primer duc de València'.

    Es tanca el cicle de conferències amb Antonio Muñoz Degrain (1849-1924), pintor de paisatges, del qual el museu alberga quadres com ara 'Amor de mare' o 'Bugadera. Contornada de València', entre altres.

    Pujar