El Ple Municipal aprova continuar la tramitació per a la declaració de Benimàmet com a entitat local menor
El Ple municipal ha aprovat este matí, per unanimitat, determinar que l’expedient en el qual se sol·licitava a l’Ajuntament que declarara Benimàmet com a entitat local menor «continua viu i cal aplicar-li la normativa vigent en aquell moment per a continuar amb la seua tramitació». Així mateix, també ha quedat aprovada la sol·licitud de la delegació de competències a la Generalitat per a la rehabilitació del CEIP Sant Josep de Calassanç, la modificació de plantilla per a l’any 2019, així com el reconeixement a diferents entitats i personalitats mitjançant la concessió de medalles d’or i el nomenament de fills predilectes de la ciutat de València.
Durant la celebració del Ple ha quedat aprovada per unanimitat la continuació de la tramitació del procediment per a la declaració del nucli de població de Benimàmet com a entitat local conforme a la legislació aplicable el 15 de gener de 2008, és a dir, d’acord amb la Llei 7/1985, de 2 d’abril, reguladora de les bases de règim local, i altres disposicions normatives com el Reglament de població i demarcació territorial aprovat per reial decret en 1986.
El regidor del Grup Popular, Cristóbal Grau, ha declarat que «hui estem rectificant un mal acord de novembre, que el seu grup no té cap inconvenient a esta qüestió i que són els veïns i les veïnes de Benimàmet qui han de decidir sobre la continuació d’este procediment». De la mateixa manera, el regidor del Grup Ciutadans, Narciso Estellés, ha afirmat que «des del seu grup s’ha donat suport a este procés i que sempre estaran al costat de les persones de Benimàmet».
Els representants de l’Associació Cultural Plaza de la Tienda, Associació de Veïns de Benimàmet i la Comissió Promotora Nou Municipi Benimàmet, José García-Melgares, M. Carmen Barea i Blas García, respectivament, han coincidit a «agrair el treball i la posició d’unanimitat dels diferents partits polítics en l’inici del procediment que porte Benimàmet a convertir-se en entitat local menor». «Necessitem atendre de forma més directa la nostra població amb més recursos propis», ha explicat García-Melgares. En este sentit, Barea ha argumentat que «continuaran treballant perquè es complisca esta reivindicació» i García ha afirmat que «fa 22 anys que col·laboren amb els veïns i veïnes de Benimàmet».
Per la seua part, la regidora Consol Castillo ha explicat que «l’expedient continua viu» i que «la petició va ser presentada en 2008; per tant se li ha d’aplicar la normativa vigent en aquell moment». «Queda un gran camí per davant, però esta aprovació obri la porta al fet que la població de Benimàmet puga referir-se a la normativa anterior i ser el que vulguen ser la majoria dels seus veïns i veïnes», hi ha afegit.
REHABILITACIÓ DEL CEIP SANT JOSEP DE CALASSANÇ
Respecte a les reformes previstes al CEIP Sant Josep de Calassanç, ha quedat aprovada la sol·licitud de la delegació de competències a la Generalitat per a rehabilitar el centre educatiu, acció inclosa en el projecte del Pla Edificant. Quant a esta qüestió, el regidor del Grup Ciutadans, Fernando Giner, ha recalcat que «la gestió és de vergonya» i que «reflectix una clara falta de gestió, ja que s’acaba la legislatura sense haver invertit un sol euro». De la mateixa manera, el regidor del Grup Popular, Cristóbal Grau, ha destacat «la paralització i la saturació dels servicis municipals, que impedixen avançar les millores als centres escolars de la ciutat».
Davant estes afirmacions, el regidor Sergi Campillo ha defensat que es tracta d’«un centre de gran envergadura, amb una obra per fases, que va ser explicada a la comunitat educativa a principis d’abril». «Vostés van deixar caure les infraestructures educatives i esta és la primera memòria tècnica amb plànols d’este centre», hi ha afegit.
MODIFICACIÓ DE PLANTILLA
De la mateixa manera, també ha quedat aprovada la modificació de la plantilla per a l’any 2019, respecte a la Intervenció General de l’Ajuntament, amb el vot a favor de l’equip de govern i del Grup Ciutadans, i les abstencions del Grup Popular i la regidora no adscrita María Dolores Jiménez. En este sentit, el regidor del Grup Popular, Vicente Igual, ha ressaltat «la falta de previsió de l’equip de govern».
El regidor del Grup Ciutadans, Manuel Camarasa, ha explicat el suport del seu grup a esta qüestió «malgrat la falta de previsió». Per la seua part, el regidor Sergi Campillo ha explicat que «la modificació de plantilla reforça la Intervenció General de l’Ajuntament, perquè incrementa el control i la fiscalització de les actuacions de l’equip de govern».
RECONEIXEMENTS
El Ple municipal ha aprovat la concessió dels Honors i Distincions del consistori a persones i entitats en reconeixement al seu treball, dedicació i rellevància en la ciutat de València. Han quedat aprovats dos reconeixements a títol pòstum: d’una banda, la Medalla d’Or de la Ciutat de València a Carmen Alborch Bataller, escriptora, política i feminista, i d’altra banda, el nomenament com a Fill Predilecte de la Ciutat a Manuel Casanova Safont, jurista i membre de la Reial Acadèmia Valenciana de Jurisprudència i Legislació.
Així mateix, també s’entregaran la Medalla d’Or de la Ciutat de València a la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles, al València Club de Futbol i a l’associació València Acull. A més, també es nomenarà Filla Predilecta de la Ciutat l’activista veïnal Empar Puchades Giner.
El regidor del Grup Ciutadans, Manuel Camarasa, ha manifestat «el seu agraïment per la concessió de la Medalla d’Or al València Club de Futbol en el seu centenari», mentre que el regidor del Grup Popular, Cristóbal Grau, ha expressat que «al seu grup li hauria agradat aprovar tots els nomenaments i concessions per unanimitat, però hi ha alguns que no defensen». Per la seua part, la regidora Gloria Tello ha relatat l’àmplia i rellevant trajectòria de les persones i entitats reconegudes.