La Marina de València presenta la seua programació cultural i d'innovació
La Marina de València es posiciona com un dels pols més actius de la ciutat i incrementa la seua aposta per la cultura, la innovació i l'oci intel·ligent a través del llançament de la seua nova programació.
L'equip de la Marina de València ha desembarcat en la Plaça de l'Ajuntament amb el seu director estratègic, Ramon Marrades, desplegant una bateria de propostes que aprofundeixen en l'estratègia de fomentar l'apropiació ciutadana, la integració dels Poblats Marítims i l'activació econòmica de l'espai. Uns objectius que ja s'estan aconseguint i que han contribuït a l'increment d'un 80% en el nombre d'usuaris en l'últim any.
Afrontant el repte urbà més decisiu de València dels últims anys, les noves iniciatives pretenen portar fins a la vora de la mar una programació contínua d'activitats amb fils conductors com la cultura, la innovació o la sostenibilitat. La recuperació del Tinglado 2 i l'habilitació de la base de l'edifici Alinghi, previstes per a 2018, contribuiran a reforçar aquesta programació de caràcter regular que pretén expandir-se pel conjunt d'espais (tant indoor com outdoor) que conformen l'horitzó marítim de la ciutat.
A continuació, es detallen les línies generals de la programació de la Marina de València en els pròxims mesos.
PROGRAMACIÓ
#ConcertsdeLaMarina a la Pèrgola
Continuant amb l'aposta musical #ConcertsdeLaMarina (adjuntem foto1), naix aquest nou cicle que converteix, cada dissabte al matí, a la Marina de València en escenari continu de la bona música. Tindran lloc en la Pèrgola, la joia modernista recuperada per a la música contemporània de molt diversos estils i en la qual tindran cabuda destacats grups del panorama nacional i internacional, així com consolidats i emergents grups valencians. Els concerts, d'una continuïtat diürna, aposten per la llum i l'obertura al públic familiar.
La primera edició del cicle tindrà lloc tots els dissabtes de febrer a juny de 2018 amb un horari que anirà des de les 11:30h. a 14:30h. L'entrada serà lliure i gratuïta.
Avancem la programació dels #ConcertsdeLaMarina a la Pèrgola del mes Febrer'18:
-Dissabte 3-F
MUJERES (Bcn) + MAR (Vlc)
-Dissabte 10-F
LA PLATA (Vlc) + LANUCA (Vlc)
-Dissabte 17-F
ELECTRÒNICA 360
-Dissabte 24-F
NUS: MIQUEL GIL & PEP GIMENO "BOTIFARRA"
#TalentsALaMarina
Connectem València amb figures essencials de qualsevol part del món. L'oportunitat de regalar a la ciutat lliçons de grans referències culturals; una cita mensual continuada per a compartir el talent de personalitats de la cultura. Aquesta iniciativa ja es va engegar dissabte passat amb la presència de l'actor Leonardo Sbaraglia en el Amstel Arts de Veles e Vents (adjuntem foto2).
#BandesALaMarina
Després del bon acolliment obtingut per la iniciativa en aquesta primera part del curs, els diumenges de 2018 continua aquest cicle que vol donar visibilitat i difondre la música de les societats musicals del districte marítim. Els concerts se celebren a l'aire lliure en la recuperada Pèrgola modernista amb la mar com a escenari de fons (Foto3).
#GraneresEnLaPlatja
De la mà del col·lectiu BioAgradables impulsem la consciència amb les nostres platges davant els més xicotets, però també per a adults: sessions grupales de neteja de platja precedides d'una primera explicació 'manual d'ús' de com passar per la platja i deixar petjada... positiva. En cada sessió de neteja participaran com a 'padrins' rostres coneguts del nostre entorn.
#ProyectoMetropolis
Congrés acadèmic que tindrà lloc els dies 31 de maig i 1 de juny. Projecte de cultura territorial, innovació social i reorientació dels models metropolitans en un context euro-mediterrani postcrisis. Participen universitats d'Espanya, Grècia, Itàlia i França.
Espais d'experiencies
La Marina de València habilitarà alguns dels seus espais per a albergar residències culturals i d'innovació. L'objectiu és que artistes i col·lectius creatius utilitzen el seu hàbitat per a experimentar i crear sinergies amb l'espai.
#LaMarinaLivingLab
Ecosistema d'innovació obert, basat en els processos de creació col·lectiva que integren la recerca i la innovació en entorns urbans a escala real. La Marina de València obrirà un procés participatiu per a definir les directrius d'intervenció en l'espai púbic, els seus usos i els mecanismes de relació entre la institució i la ciutadania. El punt de partida serà en una sèrie de tallers i conferències obertes que tindrà lloc en la primavera del 2018.