Ara Malikian confirma el despertar sociocultural de la Plaça de Bous
Ara Malikian va conquistar diumenge passat a les milers de persones que van acudir a gaudir en directe de la seua exhibició de violí en la Plaça de Bous de València, en un magistral concert que confirma el despertar sociocultural del cus del carrer Xàtiva, promogut per la Diputació de València i en concret per l'àrea que dirigeix el diputat Toni Gaspar.
El violinista espanyol d'origen libanés va convertir l'arena tenyida de roig en una improvisada sala de concerts i va oferir als seus seguidors un gran espectacle que se suma a altres episodis musicals viscuts el present any amb Manolo García, Alejandro Sanz, Enrique Bunbury o Malú, i que precedeix a un altre esperat esdeveniment programat per al 24 de setembre, amb el retorn als escenaris de Víctor Manuel, Ana Belén, Joan Manuel Serrat i Miguel Ríos. ‘El gusto es nuestro’ no serà l'últim concert de l'any en la Plaça de Bous. El 6 d'octubre el protagonista serà Raphael, mentre que el dia 14 del mateix mes es pujarà a l'escenari la cantautora i compositora mexicana Ana Gabriel. També a l'octubre tindrà lloc el concert de benvinguda del curs de la Universitat de València, i ja ha entrat la petició de la plaça per al concert de Charango a l'octubre de 2017.
No solament música
La música ha sigut protagonista enguany en la Plaça de Bous, però no solament la música. El pla de dinamització de la plaça, engegat per l'equip de govern de Jorge Rodríguez per a incloure-la en els circuits culturals i turístics de la ciutat, inclou moltes altres accions. L'objectiu dels nous gestors de la Diputació de València és que la Plaça de Bous tinguera un ús habitual i no solament en els dos episodis taurins anuals. En aquesta línia de treball es va signar el conveni amb la Universitat per a treballar en aqueix pla de dinamització i activació patrimonial, que a partir del pròxim estiu oferirà als visitants una sèrie de rutes culturals per a acostar tant als valencians com als turistes la història de la Plaça. El treball que desenvolupa el Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat, que tindrà en compte les noves tecnologies per a adaptar el contingut a tablets i aplicacions mòbils, busseja en el passat d'una Plaça de Bous que ha arribat a ser camp de concentració, ha projectat cinema i teatre i ha sigut escenari de grans mítings polítics.
També ha acollit competicions esportives i fins i tot allí s’han cremat falles. Un altre foc, el de l'incendi de 1946 causat per uns indigents, també forma part d'aqueixa història d'un de les icones de la ciutat. Tot esperant completar aqueix pla de dinamització sociocultural, la Diputació seguirà obrint la Plaça de Bous a la ciutadania i donant-li un ús continuat durant tot l'any. Altres esdeveniments confirmats són el circ en Nadal, el procés de licitació del qual s'obrirà en breu, i els sopars de gala que s'estan començant a tancar amb les empreses que ho sol·liciten a l'àrea de dirigeix Toni Gaspar.
ImagenImagenImagenImagenImagen
Imatge tornar enrere