elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Llest el dispositiu d'emergència per pluges a València amb mig miler d'efectius

Llest el dispositiu d'emergència per pluges a València amb mig miler d'efectius
  • Així es treballa des del Centre Integral de Seguretat i Emergències

MÉS FOTOS
Llest el dispositiu d'emergència per pluges a València amb mig miler d'efectius - (foto 2)
Llest el dispositiu d'emergència per pluges a València amb mig miler d'efectius - (foto 3)

“Els ciutadans poden estar tranquils perquè el dispositiu d'emergència està preparat per a afrontar situacions com la que hui previsiblement tindrem”. És el missatge de tranquil·litat que ha llançat el regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, aquest matí, durant la presentació del dispositiu de seguretat que s'està desplegant a la ciutat de València davant l'alerta taronja per fortes precipitacions.

Des del Centre Integral de Seguretat i Emergències (sala CISE) en la Central de la Policia Local de València, policia, bombers, protecció civil i totes les àrees competents, es treballa intensament per a previndre qualsevol incident relacionat amb la pluja i el vent així com salvaguardar la seguretat dels ciutadans.

En concret, tal com ha explicat l'edil del Protecció Ciutadana, el dispositiu està ja preparat, especialment per a les pròximes hores. I és que s'espera que a partir d'aquesta vesprada i en els pròxims dies, la situació s'empitjore encara que Cano ha volgut llançar un missatge de tranquil·litat: “De moment no ha succeït gens rellevant en tota la Comunitat Valenciana i cal ressaltar que estem en situació de pre emergència”. Això significa que existeix un risc meteorològic important amb cert grau de perill per a les activitats usuals.

El dispositiu està compost per seixanta bombers, 460 policies locals (dividits en tres torns) així com recursos materials. Al marge d'aquests efectius, Protecció Civil i Creu Roja estan també pendents per si fóra necessària la seua intervenció. Què passaria si hi haguera una emergència? Es gestionaria des de la sala CISE entre totes les institucions afectades.

Una de les àrees que també treballa intensament aquests dies -i en els anteriors per a posar en marxa mesures preventives- és la del Cicle Integral de l'Aigua. La seua regidora, Elisa Valía, també ha explicat com està previst que afecte el temporal a la xarxa en les pròximes hores. Preocupa especialment el vent posat que, encara que s'han netejat els punts més sensibles de la xarxa com els embornals, el vent pot complicar la situació: “El vent arrossega molta fulla, papers i altres productes que poden tapar embornals i depositar-se en les zones més sensibles de la xarxa”.

De fet, en les últimes hores ja s'han atés alguns embussaments en diversos barris de València, cap això sí destacable. A més, una altra zona vulnerable és la dels túnels així com l'absència d'arracades en moltes infraestructures, a causa de la proximitat al mar.

En qualsevol cas, des de l'Ajuntament de València insisteixen que el dispositiu està llest per a actuar però cal ser prudents i per això han llançat alguns missatges com evitar conduir llevat que siga estrictament necessari, informar-se bé d'on estan les zones inundables, revisar l'habitatge i tots elements que puguen caure al carrer, conéixer les vies d'evacuació quan estiguem en un edifici, portar la bateria del mòbil carregada i tindre en compte que per a avisar de qualsevol problema es pot telefonar al 112 o 092.

Pujar