elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'IVC presenta a la Filmoteca una sessió de pel·lícules mudes i amateur sobre ciutats, pobles i festes populars valencianes

L'IVC presenta a la Filmoteca una sessió de pel·lícules mudes i amateur sobre ciutats, pobles i festes populars valencianes

    L'Institut Valencià de Cultura presenta a la Filmoteca el dimecres 17 de gener, a les 18 hores, una sessió única de pel·lícules mudes i filmacions d'afeccionats sobre ciutats, pobles i festes populars valencianes amb acompanyament al piano del mestre Arcadi Valiente.

    Amb una durada aproximada de 80 minuts, la sessió està conformada per pel·lícules valencianes recuperades, restaurades i conservades per l'Arxiu Fílmic de la Filmoteca, que són una part molt valuosa del Patrimoni Audiovisual Valencià, ja que pertanyen totes al període mut, on el volum dels materials perduts és elevat. Es tracta de reportatges i filmacions sobre festes populars, paisatges urbans o esdeveniments socials de ciutats i pobles valencians, datats entre els anys vint i trenta del segle XX.

    En la sessió podran veure's 'Fiestas en Burriana' (Joan Andreu Moragas. 1923),'Coronación de la Virgen de Castellón' (Joan Andreu Moragas. 1924), 'Bétera: Festes de la Mare de Déu d'Agost o de les Alfàbegues' (1926), 'Las Fallas de Alicante' (1928); 'Gran feria y fiestas en Játiva' (Pedro Elviro, ca. 1928), 'Villena' (ca. 1930), 'Valencia celebra sus fiestas de las Fallas' (1931) i 'Inauguración del balneario de Aguas de Busot (Alicante)' (1935). Completa la sessió una selecció de quinze minuts de pel·lícules rodades per afeccionats entre 1956 i 1980 amb escenes inèdites de nevades i riuades històriques a València.

    Aquesta sessió forma part d'un cicle de pel·lícules conservades a l'Arxiu Fílmic que commemora el trenté aniversari de la creació de la Filmoteca i que es perllongarà fins al 28 de febrer. El cicle és complement de l'exposició 'Material de somnis. 30 anys de Filmoteca', que podrà veure's fins al 25 de febrer al Centre Cultural La Nau de la Universitat de València.

    Manuel Asín presenta el cicle sobre Staub-Huillet

    El dimecres, 17 de gener, a les 20 hores, a la sala Berlanga de la Filmoteca, Manuel Asín, presentarà el cicle 'Jean-Marie Straub i Danièle Huillet. Fer la revolució és també tornar a col·locar en el seu lloc coses molt antigues però oblidades', abans de la projecció de 'Crónica de Anna Magdalena Bach' (1967) de Jean-Marie Straub i Danièle Huillet.

    Manuel Asin és comissari d'aquest cicle que es va iniciar el 9 de gener i que es perllongarà fins al 9 de febrer. Manuel Asín és el responsable de l'edició videogràfica dels 'Escritos' de Straub i Huillet (Intermedio, 2011) i del volum d'assajos que acompanya la retrospectiva d'MNCARS i Filmoteca Española. Com a programador, ha preparat cicles per a Zinebi, Xcèntric (CCCB), Filmoteca Española i MNCARS.

    Ha dirigit l'editorial videogràfica Intermedio (2010-2015). És autor del migmetratge 'Siete vigías y una torre' (2005), així com de diversos curtmetratges produïts pel Museu Oteiza. Actualment, és el programador de Cinema Estudio (Círculo de Bellas Artes de Madrid).

    Pujar