L'IVC presenta a la Filmoteca el clàssic 'King Kong'
L'Institut Valencià de Cultura presenta a la Filmoteca el dijous, 10 de maig, a les 19.00 hores, 'King Kong' (1933), d'Ernest Schoedsack i Merian C. Cooper, dins del cicle "Bàsics Filmoteca. Del kinetoscopi a l'smartphone: cinema i tecnologia".
La historiadora del cinema i professora universitària Begoña Siles serà la responsable de la presentació de la sessió i del posterior col·loqui amb el públic de la Filmoteca. 'King Kong' podrà tornar a veure's el divendres 11 de maig, a les 20:30 hores, i el dissabte 15 de maig, a les 20:00 hores.
En aquesta edició, "Bàsics Filmoteca" se centra en l'evolució tecnològica del cinema des dels seus inicis fins a l'actualitat. El cicle es distribueix en blocs temàtics en els quals s'aborden aspectes d'aquesta evolució.
En aquesta ocasió, el cicle analitza l'evolució dels efectes especials a través d'un programa format pel clàssic 'King Kong' i la reeixida producció de superherois 'Wonder Woman' (2017), de Patty Jenkins, que podrà veure's el divendres 11 de maig a les 18:00 hores i el dissabte 12 de maig a les 20:00 hores.
Aquest programa és una oportunitat per a veure en pantalla gran 'King Kong', un dels grans clàssics de la dècada dels trenta, protagonitzat per Fay Wray, que després ha sigut objecte de noves adaptacions i seqüeles. A més de crear un dels més poderosos símbols cinematogràfics amb el goril·la gegantesc, la pel·lícula va destacar en aquell moment per la utilització de la tècnica de la 'stop motion' en els efectes especials.
El programa també és una oportunitat per a veure 'Wonder Woman', no solament pels sofisticats efectes especials que té, creats per Amber Kirsch, en les escenes d'acció, sinó per la seua singular relectura en clau feminista del popular personatge de còmic, gràcies a la interpretació de l'actriu Gal Gadot.
Les sessions del cicle "Bàsics Filmoteca" se celebren els dijous a partir de les 19:00 hores i estan centrades en la revisió de la història del cinema, amb un marcat caràcter reflexiu i pedagògic, ja que compten amb una presentació i un col·loqui a càrrec d'un especialista cinematogràfic.
Igual que en les anteriors edicions, algunes de les pel·lícules són presentades per crítics de la revista 'Caimán Cuadernos de Cine', col·laboradora del projecte. L'entrada de les sessions dels dijous és gratuïta amb la presentació del carnet d'estudiant.