L'IVC organitza el 'Fòrum DOCU360º' sobre la distribució i comercialització de documentals
'DOCU360º' té la col·laboració de la Universitat Internacional Menéndez Pelayo i la Consultora 360º
L'Institut Valencià de Cultura ha organitzat el primer 'Fòrum DOCU360º', un fòrum que se celebra a la UIMP el 3 i 4 d'octubre, per a actualitzar els coneixements sobre la distribució i comercialització de documentals amb l'opinió d'experts i l'aprofundiment en casos d'èxit.
Organitzat conjuntament amb la Universitat Internacional Menéndez Pelayo i la Consultora 360º, el fòrum estarà dirigit pel guionista valencià Joan Álvarez, que va ser director general de l'Acadèmia del Cine d'Espanya.
El fòrum consisteix en una sèrie de conferències i debats sobre els aspectes més importants de les innovacions en el mercat i les audiències aplicades al recorregut complet (360º) de la vida d'un documental des de la idea inicial a la informació i reclam per a les audiències. Paral·lelament, el fòrum para una atenció especial a l'anàlisi de casos d'èxit recents explicats pels seus protagonistes.
Entre els professors que estan participant en el fòrum figuren el productor Antonio Saura; el director del departament de documentals de TVE, Andrés Luque; el director del festival MiradasDoc, Alejandro Krawietz, i el director de l'Oficina del Programa Media a Espanya, Peter Andermatt.
Els casos d'èxit han estat a càrrec de Gustavo Salmerón, director i productor de 'Muchos hijos, un mono y un castillo', i d'Eva Vizcarra, productora i directora dels documentals sobre Rafael Guastavino i Josep Renau.
En l'inici de les jornades, Joan Álvarez ha assenyalat que "tots els documentals tenen una audiència, la qüestió, difícil, és trobar-la". Per la seua banda, l'actor i cineasta Gustavo Salmerón ha destacat que "l'elecció d'un personatge, l'atenció del to i l'estil i el so són les tres claus amb què el creador d'un documental ha d'intentar trencar les tendències per a obrir-se un espai en el saturat territori de la distribució i difusió dels documentals".
El nou panorama audiovisual amb la irrupció de les plataformes, l'apoderament de les audiències i el creixement vertiginós de la producció van ser alguns dels elements destacats pels ponents en un seminari que pretén actualitzar els coneixements dels professionals en un moment de consolidació de la revolució digital que afecta tots els camps de l'univers audiovisual.
La primera jornada ha tingut les intervencions del cineasta Rolando Diaz i de la directora Pilar Pérez Solano, que van abordar les estratègies de la creació i les claus de l'èxit d'algunes de les seues pel·lícules.
Per a completar la jornada, la productora Sandra Mora i el professor de la Universitat de València, Germán Llorca, ha debatut sobre les millors tècniques i recursos per a acompanyar un projecte en les fases inicials de presentació a la recerca de fons i aliats.