elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’IVAM presenta la publicació del seu programa ‘Confluències’ amb una xarrada de l’antropòloga Yayo Herrero

L’IVAM presenta la publicació del seu programa ‘Confluències’ amb una xarrada de l’antropòloga Yayo Herrero
  • Yayo Herrero és considerada una de les dones més influents en la lluita contra el canvi climàtic a Espanya

MÉS FOTOS
L’IVAM presenta la publicació del seu programa ‘Confluències’ amb una xarrada de l’antropòloga Yayo Herrero - (foto 2)
L’IVAM presenta la publicació del seu programa ‘Confluències’ amb una xarrada de l’antropòloga Yayo Herrero - (foto 3)

L’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) presenta este divendres, 25 d’octubre, la publicació de l’exposició ‘Confluències. Entre l’arxiu i la intervenció’ amb la participació de l’antropòloga, enginyera i professora Yayo Herrero.

Herrero és considerada una de les dones més influents en la lluita contra el canvi climàtic a Espanya. Coincidint amb la celebració esta setmana del Dia Internacional contra el Canvi Climàtic, Yayo Herrero, qui ha col·laborat en la publicació de l’exposició, impartirà una conferència amb el títol ‘Construint diàlegs pendents entre mons interconnectats i paral·lels’.

La jornada permetrà establir noves mirades cap a un projecte plural com ha sigut ‘Confluències’, en el qual els artistes i col·lectius convidats han plantejat en les seues intervencions diferents reflexions entorn del territori, la perifèria, el fet d’habitar, els processos, les cures i la memòria.

Després de la conferència de Yayo Herrero intervindran les comissàries de l’exposició, Sonia Martínez i Eva Bravo, les quals presentaran la publicació juntament amb alguns dels col·lectius i artistes participants en el projecte: el dissenyador Jaume Marco i els artistes Bleda y Rosa, LUCE, Laura Palau, Fent Estudi, Makea Tu Vida, María Laudes, Guiu Gimero i Lucía Jaén (mediadores CRA Riu d’Albaida) i Elena Rocamora (mediadora CRA Palància-Millars).

Per a finalitzar la trobada, Laura Palau presentarà el documental Terra d’Esguard, un retrat fílmic sobre l’interior de Castelló que s’endinsa en els secrets del que va provocar l’èxode del camp a la ciutat a Vallibona (a la comarca dels Ports).

El pas del temps i les històries de lluita i supervivència s’entrellacen amb la realitat viva del camp actual, i així recorden les vides que una vegada van donar forma al territori i revelen les que encara brollen.

‘Confluències. Entre l’arxiu i la intervenció’

L’exposició ‘Confluències. Entre l’arxiu i la intervenció’, que es pot visitar en l’IVAM fins al 10 de novembre, està composta per dotze noves obres que dialoguen, des del museu, amb les intervencions artístiques desenrotllades en el territori, en el marc del programa ‘Confluències’.

El projecte, iniciat en 2021, partix del desenrotllament de diferents intervencions en les 24 poblacions més xicotetes del territori valencià, que tenen menys de 100 habitants.

Les peces han sigut desenrotllades per Bleda y Rosa, Carlos Izquierdo, Fent Estudi, La Cuarta Piel, Laura Palau, Lola Zoido, LUCE, Makea Tu Vida, Pep Vidal, Pilar Beltrán, Rubén García i Sandra Mar. Es poden vore en les comarques de l’Alt Millars (Espadilla, Fuentes de Ayódar, Torralba del Pinar, Torrechiva, Vallat i Villamalur); en la Mancomunitat de l’Alt Palància (Fuente la Reina, Higueras, Matet, Pavías, Sacañet i Villanueva de Viver); als Ports (Castell de Cabres, Herbers, Palanques, Vallibona i Villores); al Comtat (Benillup, Benimassot, Famorca i Tollos); així com a la Puebla de San Miguel, Carrícola i Sempere.

Pujar