L’Institut Valencià de Cultura presenta l’òpera electrònica ‘Manifest antiromàntic’ al Teatre Principal de València
‘Manifest antiromàntic’ naix de la unió artística del creatiu cinematogràfic Pau Berga i el músic i sociòleg Joan Palomares i és un ‘remix’ de música, arts escèniques i audiovisuals
L’espectacle s’estrenarà al Teatre Principal de València el 25 i 26 de març i després anirà a Castelló de la Plana i Alacant
L’Institut Valencià de Cultura presenta l’òpera electrònica ‘Manifest antiromàntic’, que naix de la unió artística del director i creatiu cinematogràfic Pau Berga i del músic i sociòleg Joan Palomares, i que s’estrenarà al Teatre Principal de València el 25 i 26 de març de 2022 a les 20.00 hores.
‘Manifest antiromàntic’ és una electroòpera d’agitació sobre la possibilitat d’estimar-nos en l’època del consum de cossos i proposa un ‘remix’ de música, arts escèniques i audiovisuals que entona el narcisisme tecnològic al ritme de l’electrònica valenciana de Prozak Soup.
Les actrius Sara Guerrero, Kerri Ann i Olga Martínez i l’actor Alberto Escartí donen vida a un assaig musical sobre les tecnologies digitals, el consum de cossos i la soledat narcisista amb la presència en escena dels cantants Joan Palomares i Rafa Nogueroles acompanyats de la resta de la banda.
L’argument, basat en una cita de Tinder real, és narrat musicalment per un cor autòmat amb efecte ‘autotune’, mentre es van succeint cançons d’electrònica amb un paisatge acústic postmodern en què entren en crisi el sexe, l’amor i fins i tot el gènere dels protagonistes. Tot un bombardeig d’estètica polida, pantalles i molta electrònica. Una estètica colorista i unes coreografies excèntriques fan de l’obra una experiència divertida, intensa i reflexiva alhora que es posa en escena la música valenciana i en valencià més actual.
A partir de l’univers que Pau Berga i Joan Palomares crearen per al videoclip de Prozak Soup ‘Come On’ (Premi Carles Santos 2019), es feia urgent la necessitat de dur les seues sensibilitats cap a un terreny més complex i viu. Així, ‘Manifest antiromàntic’ naix com una tecnoconjunció sagrada entre les tesis pornonarcisistes de Joan Palomares, el surrealisme maquinicomediterrani de Pau Berga i el ‘high’ d’una nit de festa i electrònica.
‘Manifest antiromàntic’ compta amb la direcció artística de Pau Berga, la codirecció escènica de Paula Pachón i la producció executiva de Jesús Calvo. El vestuari ha estat a càrrec d’Aurora Canós, l’escenografia, de María Dolz i el vídeo, de Borja Pons. A més, s’ha comptat amb el so de Simes Audio, el disseny d’Enric Alepuz i la fotografia d’Alberto Gutiérrez i Mario Zamora.
Després de l’estrena al Teatre Principal de València, l’electroòpera ‘Manifest antiromàntic’ arribarà al mes de novembre a Alacant i Castelló de la Plana. Les entrades per a l’espectacle ja estan a la venda en la web <taquilla.ivc.gva.es>.