elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Institut POLIBIENESTAR celebra el desé aniversari amb més de 55 milions d’euros captats per a la investigació

L’Institut POLIBIENESTAR celebra el desé aniversari amb més de 55 milions d’euros captats per a la investigació
  • La celebració del qual s’ha ajornat per la pandèmia de COVID-19 a aquest mes

  • Durant la dècada transcorreguda entre el 2011 i el 2021, el centre –on treballen 61 investigadores i investigadors de la Universitat– ha obtingut més de 55 milions d’euros per a recerca a través de 107 projectes

MÉS FOTOS
L’Institut POLIBIENESTAR celebra el desé aniversari amb més de 55 milions d’euros captats per a la investigació - (foto 2)

Els actes commemoratius han tingut lloc en el marc de projectes europeus, conferències i activitats de convivència de les diferents unitats integrades a l’institut, tant de la UV com d’altres institucions. Entre aquests actes, el 9 de setembre es va celebrar el nomenament de Jorge Garcés, director de POLIBIENESTAR, com a doctor honoris causa per la Universitat Politècnica de València.

L’Institut ha s’ha convertit en aquests deu anys un referent en recerca de les Ciències Socials, especialment en l’estudi i la transferència de les polítiques públiques de benestar europees. Se situa així a l’avantguarda de la investigació internacional on col·laboren interdisciplinàriament equips pertanyents a ciències tècniques amb equips de ciències socials. El resultat són centenars d’informes, recomanacions polítiques, llibres i articles acadèmics, amb una aportació potentíssima a la comunitat científica i a la societat a través de plataformes, estàndards, indicadors, apps i aplicacions algorítmiques.

Des del 2011, a POLIBIENESTAR s’estan coordinant projectes europeus amb un finançament que ha aconseguit més de 55 milions d’euros, aconseguits a través d’uns 107 projectes adscrits a l’institut. En l’Institut treballen diàriament 61 investigadors i investigadors d’onze departaments de la UV, que s’integren en grups de recerca com ara LabPsiTec, InnoMark o ScienceFlows, en col·laboració amb la UCC+i de la UV.

L’equip de recerca de POLIBIENESTAR Espanya compta amb més de 120 expertes i experts, ja que juntament amb l’equip de la UV col·labora també personal investigador d’altres institucions, que formen part de les unitats associades: Universitat Jaume I de Castelló, Universitat de Burgos, Universitat de Castella-la Manxa, Universitat de Múrcia, Universitat d’Extremadura, Universitat Politècnica de Madrid, Universitat del País Basc, Universitat Politècnica de València, Universitat de Concepció a Xile, Universitat de Guelph de Canadà i Universitat Autònoma d’Encarnació al Paraguai.

Segons Jorge Garcés, “hem consolidat un mestissatge entre les Ciències Socials i les Ciències Tècniques sense perdre rigor ni independència; ens identifiquem com un fòrum de pensament i creativitat, on investiguem col·laborativament professionals de treball social, la sociologia, matemàtiques, pedagogia, enginyeries, psicologia, economia, medicina, arquitectura, periodisme, dret i ciència política. Gaudim del plaer d’aprendre, discutir i argumentar en la investigació des d’una perspectiva calidoscòpica, formant la generació futura d’investigadors i investigadores”.

Polibenestar és un institut públic pertanyent a la Universitat de València, la missió del qual és millorar el benestar social i la qualitat de vida de la societat, mitjançant la investigació interdisciplinària i sociotècnica. El seu director, Jorge Garcés-Ferrer, és catedràtic de Política Social de la Universitat de València i catedràtic Príncep d’Astúries de la Universitat de Georgetown (Washington DC, EUA).

Pujar