L’EMTRE i L’EMSHI subscriuen un conveni per adquirir i compartir una seu conjunta
L’assemblea de l’EMTRE ha aprovat aquest matí el conveni
L’Entitat Metropolitana per al Tractament de Residus (EMTRE) i l’Entitat Metropolitana de Serveis Hidràulics (EMSHI) han aprovat un conveni de col·laboració per taxar i vendre les respectives seus que les dos entitats tenen a la plaça de l’Ajuntament de València i buscar una seu conjunta a la ciutat de València. El conveni, pendent de signar pels dos presidents, ha estat aprovat aquest matí per unanimitat per l’assemblea de l’EMTRE en una reunió que s’ha celebrat en l’edifici de Tabacalera de l’Ajuntament de València i, anteriorment, ja havia estat aprovat per l’assemblea de l’EMSHI. El president de l’EMTRE, Sergi Campillo, i la presidenta de l’EMSHI, Elisa Valía, valoren “la necessitat de treballar per a crear, en un futur, una entitat metropolitana que no només aborde assumptes relacionats amb el tractament de residus i l’abastiment d’aigua, sinò moltes altres qüestions”.
El conveni té una durada màxima de quatre anys i preveu la contractació d’un professional per a la taxació conjunta de les propietats de les dos entitats, situades en un mateix edifici de la plaça de l’Ajuntament de València, la seua venda i la posterior adquisició conjunta d’una seu compartida, també en la ciutat de València.
La decisió es pren per millorar les condicions d’accessibilitat a les dos seus, que es troben en l’edifici de la plaça de l’Ajuntament número 9, unes seus que presenten greus dificultats per a l’accés de persones amb problemes de mobilitat, cadires de rodes o carrets de xiquets, entre d’altres.
A més, les dos seus mantenen una limitació d’espai i una distribució arquitectònica que tampoc no afavoreixen l’atenció als usuaris, la seguretat laboral de treballadors i treballadores ni les condicions de treball adequades.
Una entitat metropolitana per a una visió metropolitana
El president de l’EMTRE, Sergi Campillo, afirma que tant l’EMTRE com l’EMSHI són “filles de l’extint Consell Metropolità de l’Horta, una extinció que va ser decretada pel govern del PP”. En aquest aspecte, Campillo afirma que “la idea que rau, i que les dos entitats compartim, és que, en un futur, existisca un govern únic per a tota l’àrea metropolitana”. El president de l’EMTRE recorda que, “actualment, existeixen tres entitats metropolitanes, la de residus, la de serveis hidràulics i la de mobilitat, i hem de tendir a integrar de nou tots els organismes per tindre un autèntic govern de l’àrea metropolitana”. Campillo conclou assegurant que “la nostra realitat i la nostra visió, i la dels nostres veïns i veïnes, és metropolitana”.
D’altra banda, la presidenta de l’EMSHI, Elisa Valía, destaca la importància de treballar “amb col·laboració entre institucions” i que apostem “d’una forma firme i clara per una visió metropolitana ambiciosa que aporte solucions a problemes complexos que no poden ni han d’abordar-se des d’una perspectiva estrictament municipal”. Segons Valía, buscar una seu conjunta implica “treballar i continuar assentant les bases per a la creació d’una futura entitat metropolitana que no només aborde qüestions com la gestió de residus o l’abastimient de l’agua, sinò que treballe amb una mirada llarga i estratègica en moltes altres qüestions”.
Endeutament zero i romanent de tresoreria positiu
D’altra banda, l’assemblea de l’EMTRE, que s’ha reunit aquest matí en la seu de Tabacalera de l’Ajuntament de València en format mixt presencial i telemàtic per garantir la seguretat dels assistents davant la COVID19, ha estat informada de l’estat d’execució del pressupost i de l’estat de tresoreria del primer i segon trimestre de 2020. Igualment, també s’ha presentat per a la seua aprovació el compte general de l’exercici 2019.
El resultat pressupostari presenta un saldo positiu de 3.624.111’58 euros mentre que el romanent de tresoreria manté un saldo, també positiu, de 6.174.853,87 euros. A més, l’entitat té un endeutament zero.
Pel que fa al termini de pagament a proveïdors, l’EMTRE està en una mitjana de pagament de 30’88 dies, molt per sota dels 60 dies que marca la llei.
D’altra banda, la Entitat Metropolitana de Serveis Hidràulics (EMSHI) també ha aprovat, amb data de 28 de febrer de 2020, la liquidació del pressupost de 2019, que llança un saldo positiu de 747.530,40 euros mentre que el romanent de tresoreria manté un resultat, també positiu, de 5.915.163,92 euros. A més, l’EMSHI té un endeutament zero.
Pel que fa al termini de pagament de proveïdors, l’entitat es troba en una mitjana de pagament de 28,54 dies.