elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'edició del curs 2016/2017 de 'Coordenades' aconsegueix un 97,3 % d'ocupació

    La regidora d'Igualtat i Polítiques Inclusives i presidenta delegada de la Universitat Popular, Isabel Lozano, ha fet balanç del funcionament del programa 'Coordenades' de la Universitat Popular de València durant el curs 2016/2017 en la Comissió de Desenvolupament Humà. Lozano ha dit que es tracta "d'unes xifres més que positives, que demostren l'interés ciutadà en els nous continguts que ofertem en el programa 'Coordenades', a través de tallers molt diversos que giren al voltant de temes d'interés social i de desenvolupament personal".

    Així, en els tallers del programa 'Coordenades' han participat un total de 1.091 persones, el que suposa que s'han cobert el 97,3 % de les 1.121 places ofertades en total. A més, cal dir que este programa es realitza amb el personal formador propi de la Universitat Popular, que planteja diferents tallers en base als temes en què estan especialitzats cadascun d'ells; i també amb especialistes en determinats temes contractats específicament per a dur endavant estos tallers.

    Entre els cursos impartits hi ha els d'eficiència energètica, anglés i noves tecnologies, anglés per a viatgers, valencià, alimentació saludable, consum conscient, prevenció de la diabetis, memòria i vivències personals als barris de València i intel·ligència emocional, entre molts altres. El cost total del programa ha sigut de 14.067 euros.

    "Des del Govern de la Nau creiem amb fermesa en la Universitat Popular, una entitat necessària, útil i positiva per a la ciutat de València. Ho és per diferents motius: perquè cobreix el que fins a la seua arribada era un buit; perquè ha anat canviant al mateix temps que ho han fet els seus participants i la societat en general; perquè s'ha implicat en això que anomenem la dinamització social, des de les falles a la cultura popular, les necessitats dels immigrants amb la llengua i la igualtat de gènere, per citar alguns exemples", ha explicat Lozano.

    TALLER DE VIVÈNCIES PERSONALS ALS BARRIS

    Un dels tallers que ha destacat Lozano és el de 'Recordant el barri'. "Este no és un taller convencional, és un projecte per a recuperar la memòria oral dels barris, on la Universitat Popular està molt arrelada. Es tracta d'una activitat en la que el veïnat és convidat a anar a la Universitat Popular amb una fotografia o un objecte que tinga alguna vinculació amb la història del barri i cada persona mostra a càmera la imatge i explica la seua història. Els testimonis són enregistrats en vídeo i amb el material enregistrat es produeix un document audiovisual que quedarà com a document de memòria oral local i serà projectat als propis barris, escoles i instituts de cada barri", ha detallat Lozano.

    De moment la primera fase d'enregistrament s'ha fet a Benicalap i Benimaclet i la producció de l'audiovisual s'ha fet a Benicalap. Enguany es farà també enregistrament en un mateix audiovisual a Carpesa, Cases de Bàrcena i Benifaraig.

    Pujar