Amb l’autor estatunidenc Beto Hernandez arranca un mes farcit d'activitats sobre còmic a la Universitat de València
L’Aula del Còmic de la Universitat de València presenta una programació de maig ben farcida d’activitats, que arranca amb un col·loqui amb Beto Hernandez, un dels autors de còmic més importants del món. Durant aquest mes també es presentarà Las Nuevas Aventuras de Esther. La Boda i als campus universitaris es faran sengles clubs de lectura sobre còmic de les últimes obres dels dibuixants Paco Roca i Antonio Altarriba.
El reconegut autor estatunidenc Beto Hernandez visitarà el Centre Cultural La Nau de la Universitat de València el dilluns 6 de maig, a les 18.30 hores. El col·loqui, presentat i moderat pel director de l'Aula del Còmic de la UV, Álvaro Pons, es farà amb motiu de la reedició de la seua saga més icònica, ‘Palomar’, i tindrà lloc a la Capella de la Sapiència. L'entrada és lliure fins a completar l'aforament de la sala.
Gilbert Beto Hernandez va nàixer el 1957 a Oxnard, Califòrnia, i és considerat un dels autors de còmics vius més importants de l'actualitat. El 1982 va coeditar junt amb el seus germans Mario i Jaime el primer número de la internacionalment aclamada revista Love&Rockets, que va destacar en el món del còmic de principi dels vuitanta, dominat per un públic masculí, per tal com se centrava en la cultura punk-rock de l'època i estava protagonitzat per sòlids personatges femenins. Love&Rockets va continuar durant tres dècades i és considerada la punta de llança creativa de la segona onada de còmics independent. Gilbert hi va desenvolupar la seua ja llegendària saga de Palomar, un relat costumista ple de personatges que s'interrelacionen en un poblat imaginari, que ha sigut comparada amb les majors fites del realisme màgic llatinoamericà.
Per acabar el mes, l'Aula Magna del Centre Cultural La Nau serà, el 28 de maig, a les 19 hores, l'escenari de la presentació del còmic Las Nuevas Aventuras de Esther: La Boda, amb la presència del seu guionista Carlos Portela i de la dibuixant Aneke, que pren el relleu de la gran Purita Campos. En ocasió del 50é aniversari de la publicació a Espanya, finalment eixirà publicat el final de l'idil·li romàntic més llarg en el món del còmic. L'obra promet evocar records, sobretot entre les lectores espanyoles de la generació dels 70 i principi dels 80, que van gaudir de les seues pàgines en aquell moment.
A més, l'Aula del Còmic trasllada la seua programació a l'alumnat universitari a través del programa Cultura als Campus. Amb presentació de Jorge Perales, de Dialoga2, es desenvoluparan dos clubs de lectura de còmic a diferents facultats de la Universitat.
El primer es farà el dimecres 15 de maig, a les 17.30 hores, a la Biblioteca de Humanitats Joan Reglà de Blasco Ibáñez, amb una tertúlia entorn de la novel·la gràfica El cielo en la cabeza, d’Antonio Altarriba, Sergio García i Lola Moral. L'obra és una epopeia gràfica moderna amb ecos de tragèdia i realisme màgic basada en una infortunada veritat: la dels milers d'immigrants africans rumb a les costes d'Europa.
La segona trobada es durà a terme el divendres 17 de maig, a les 12.30 hores, a la Biblioteca d'Educació Maria Moliner de Tarongers. Durant la trobada s'intercanviaran opinions sobre la novel·la gràfica El abismo del olvido, de Paco Roca i Rodrigo Terrasa. L'obra narra la història de José Celda, afusellat pel règim franquista el 1940 i enterrat en una fossa comuna a València. Setanta anys després, la seua filla, Pepica, emprèn una dolorosa recerca per recuperar les restes del seu pare i restaurar la seua dignitat.