elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Aula de Cinema de la Universitat programa pel febrer dos nous cicles de pel·lícules d’entrada lliure

    Dos nous cicles de pel·lícules conformen la programació de l'Aula de Cinema de la Universitat de València aquest mes de febrer. Els films del Col·legi Major Rector Peset reflecteixen les tensions entre l'individu i la societat, mentre que el Palau de Cerveró acollirà un cicle sobre la labor mèdica i la seua relació amb el pacient. Com és habitual en la programació de l'Aula de Cinema, totes les projeccions seran en versió original subtitulada, amb presentació i col·loqui i entrada lliure.

    Cicle 'L'infern són els altres'

    El programa s'obri hui, dimarts 7 de febrer amb El manantial (The Fountainhead, King Vidor, 1949), un film on els protagonistes lluiten per defensar la seua individualitat.

    La següent sessió, el dimarts 14 de febrer, serà Lost in Translation (Sofia Coppola, 2003), una de les pel·lícules que millor reflecteixen la soledat i l'aïllament de la societat contemporània, a través de la mirada desencantada d'un actor vingut a menys i una jove contagiada per aquest sentiment d'alienació.

    La setmana següent, el 21 de febrer, es projectarà El último hombre... vivo (The Omegan Man, Boris Sagal, 1971), que aborda, a partir de la perspectiva de ciència-ficció de la meravellosa novel·la de Richard Matheson, com és possible sobreviure en un món apocalíptic, en el qual tots els altres (aparentment) han desaparegut.

    Finalment, el dimarts 28 de febrer, La heredera (The Heiress, William Wyler, 1949) mostra els prejudicis socials i l'opressió familiar en l'Amèrica de mitjans del segle XIX, però on alguns elements es poden rastrejar amb facilitat fins a l'època actual.

    Cicle Sentits clínics

    La programació de febrer al Palau de Cerveró té com a objectiu apropar-se a l'encomiable labor de la comunitat mèdica, en especial a aquella que afecta la relació entre el metge i el pacient.

    La programació del cicle començarà el dijous 9 de febrer amb A corazón abierto (Something the Lord Made, Joseph Sargent, 2004) un telefilm en el qual es mostren els nous i espectaculars camins del camp de la medicina malgrat les pressions socials i els problemes als quals s'enfronten els seus protagonistes.

    El dijous 16 de febrer, Patch Adams (Tom Shadyac, 1998) un film basat en fets reals centrat en la figura de Patch Adams (Robin Williams), que revolucionà la medicina amb els seus projectes de teràpies que consistien a tractar de fer riure als pacients malalts de càncer.

    El cicle finalitzarà, el dijous 23 de febrer, amb Dioses (Bogowie, Lukasz Palkowski, 2014) una interessant i valenta pel·lícula que remet a una altra situació real en la qual un exitós cirurgià polonés portà a terme amb èxit el primer trasplantament de cor de la història del seu país però que al mateix temps va haver d'enfrontar-se a l'opinió social i lluitar per tirar endavant els seus projectes.

    Pujar