L’APV presenta la seua nova guia “Viure el port ambientalment”
L'Autoritat Portuària de València (APV) ha publicat la seua nova guia “Viure el port mediambientalment”, una nova publicació amb la qual la vol donar a conèixer totes les actuacions que desenvolupa en l'àmbit de la protecció de l'entorn natural en els tres recintes portuaris que gestiona.
Conscient del valor social, econòmic i ambiental dels ports de Sagunt, València i Gandia, l’APV a través d'aquesta nova guia, fa un repàs dels principals elements que defineixen la seua política i gestió ambiental. Un compromís acreditat amb les principals certificacions i estàndards ambientals que tant l’APV, com les empreses situades en els ports que gestiona, tenen implantades. Algunes de les certificacions arreplegades i detallades en la publicació són: el Model PERS de la ESPO (European Sea Ports Organisation), ISO 14001, EMAS, ISO 50001 o el certificat ISO 14064, que ha convertit a Valenciaport en el primer port del món a verificar la seua petjada de carboni.
La nova guia arreplega també les diferents iniciatives, en matèria de R+D+i, en les quals participa l’APV, a nivell nacional i europeu i que es plasmen en projectes com Ecologistyport, Eficont, Climeport, GreenCranes, GreenBerth o SeaTerminals.
Aquest nou manual, dedica també diversos capítols a l'ecoeficiència i sostenibilitat- entre els quals destaca les mesures adoptades encaminades a la prevenció i la cura de les aigües i el fons marí, el control de la contaminació atmosfèrica i acústica o la gestió sostenible dels residus generats en els recintes. La guia també inclou una àmplia descripció sobre la fauna i la flora present en els recintes portuaris així com les mesures iniciades per a preservar-la.
La guia també inclou les polítiques d'integració port-ciutat adoptades per l'Autoritat Portuària de València així com els mecanismes de comunicació engegats per la institució per a donar a conèixer les seues iniciatives entre els quals s'inclouen, per primera vegada, la presència de l’APV en internet a través de canals com la seua pròpia web o la seua presència en xarxes socials.