L'Alumnat dels col·legis de València crida la ciutadania a reflexionar sobre la importància de l'horta
«Des de hui mateix els centres escolars de València estan recordant-li a tota la ciutadania la importància de l'horta en l'àmbit urbà, en la nostra alimentació i en el nostre futur». Amb estes paraules, la regidora d'Educació, María Oliver, ha agraït hui la implicació dels 41 col·legis que han participat en la XXIII edició de la campanya educativa «Per una ciutat en convivència».
Un total de 4.339 alumnes i alumnes, i 248 professores i professors d'Educació Infantil, Educació Primària, Educació Secundària Obligatòria, Ensenyament Postobligatoria (Batxillerat, Cicles Formatius de Formació Professional) i Educació Especial han pres part en la campanya. Tal com ha explicat la regidora Oliver, «a partir de hui hi haurà 113 cartells pels carrers, per tal de recordar a tota la ciutat des dels centres escolars la importància de l'horta». La delegada ha destacat que és obligació de les administracions i de la ciutadania «pensar en l'horta com un treball de futur, i deixar clar que la nostra ciutat aposta per l'horta; és l'objectiu d'esta campanya».
L'acció s'ha dut a terme sota el lema «L'horta i la ciutat, un binomi fantàstic», i s'emmarca en el programa d'accions que impulsa Ajuntament de València en el marc de la xarxa de Ciutats Educadores. La regidora d'Educació ha presidit l'acte de reconeixement als centres educatius que han participat en la XXIII campanya «Per una ciutat en convivència». Els 113 cartells elaborats pels xiquets i les xiquetes de diferents centres escolars de la ciutat, ja estan exposats en el mobiliari urbà. «València es transforma així en altaveu de la comunitat educativa i en espai de la reflexió i anàlisi«, ha subratllat la delegada. Al final de l'acte, l'alumnat i els seus acompanyants han participat en un recorregut amb autobús en el qual han pogut observar els seus treballs instal·lats en els mupis de la ciutat.
«D'esta manera, la campanya transcendeix del marc escolar i ix als carrers; i València es converteix en un agent dinamitzador de l'espai urbà com a espai educatiu, i s'integra en la vida de l'escola», ha explicat la regidora d'Educació.