elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L´alcalde de València defensa la inclusió, la proximitat i el suport tecnològic per fer front als radicalismes

L´alcalde de València defensa la inclusió, la proximitat i el suport tecnològic per fer front als radicalismes
  • Joan Ribó ha participat hui en la Conferència final Takedown, organitzada per la Policia Local, sobre «les noves perspectives contra el terrorisme i crim organitzat»

MÉS FOTOS
L´alcalde de València defensa la inclusió, la proximitat i el suport tecnològic per fer front als radicalismes - (foto 2)
L´alcalde de València defensa la inclusió, la proximitat i el suport tecnològic per fer front als radicalismes - (foto 3)

«En tota activitat humana, i més en una activitat tan sensible com la seguretat, l'ésser humà ha d'estar en el centre, en la columna vertebral i en la seua essència». L'alcalde de València, Joan Ribó, ha defensat hui la necessitat que les administracions dissenyen les seues polítiques públiques posant en el centre les necessitats i el desenvolupament de les persones, durant la seua intervenció en la Conferència final del programa europeu Takedown, que es duu a terme en la seu de la Policia Local de València.                                   

El projecte europeu Takedown és una iniciativa seleccionada per la Comissió Europea per a «investigar el rol dels aspectes socials, psicològics i econòmics dels processos que condueixen al crim organitzat i a les xarxes terroristes, així com el seu impacte en la cohesió social». Està finançat pel programa Horitzó2020 de la UE.

Els objectius de Takedown són el desenvolupament de millors estratègies d'integració i proximitat, eines contra la radicalització violenta, i solucions de seguretat digital i materials didàctics per a cossos policials. Per a això, impulsa una investigació multidimensional, que inclou a la Policia de proximitat, per tal de  desenvolupar millors estratègies i eines. La finalitat és generar nous coneixements sobre el crim organitzat i les xarxes terroristes i, tal com ha destacat l'alcalde de València, «els eixos que desenvolupa este projecte coincidixen, bàsicament, amb les tres columnes sobre les quals se sosté la Policia moderna, és a dir: estratègies de proximitat, de convivència i suport tecnològic».

DIÀLEG, CONVICCIÓ, PREVENCIÓ I FERMESA

Ribó ha subratllat un dels grans problemes d'Europa en estos moments: «d'una banda, la falta d'inclusió i, d’una altra, la radicalització i l'aparició d'extremismes excloents». I ha assegurat que «front a ells, cal treballar dur, molt i des del primer moment amb les millors armes: el diàleg, la convicció, la prevenció i la fermesa».

«En un moment en què nostres nacions envellixen i noves gents venen a les nostres ciutats, és ocasió de facilitar vies d'inclusió i diàleg per derrocar els murs de la intransigència que poden alçar-se en tots dos sentits, i que són els pitjors: els de la ignorància i la por pel desconeixement a l'altre».

VALÈNCIA, UNA DE LES CIUTATS MÉS SEGURES D'EUROPA

En este sentit, ha destacat la importància de les metodologies de proximitat que es basen en la prevenció, la resolució de problemes, la mediació i la confiança, «i que, a la nostra ciutat  han donat el resultat esperat; de fet, València és actualment una de les ciutats  més segures del continent, tal com reflectixen les dades d'Eurostat».

L'obertura de la sessió, ha comptat també amb la participació del Cap de la Policia Local de València, José Vicente Herrera. Durant la jornada està prevista la intervenció d'experts arribats des d'un total de 13 països, com Regne Unit, Bèlgica, Àustria, Polònia, o Alemanya, entre altres, així com investigadors d'organismes especialitzats de la Unió Europea

L'alcalde ha destacat el paper de la Policia Local de València, que l'any que ve complirà 150 anys de servici a la ciutadania baix el lema Ajudar i protegir, i ha conclòs subratllant el que València vol ser: «un lloc lliure, on no càpia la radicalització ni els extremismes excloents i on tots i totes puguen viure en pau, llibertat i concòrdia».

Pujar