L'alcalde transmet als xiquets que passen les seues «Vacances en Pau» en València que esta ciutat es sent «propera i amiga» del Poble Sahrauí
21 menors sahrauís passen l'estiu a la capital del Túria i sensibilitzen la població amb el conflicte del Sàhara Occidental
L'alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat de la regidora de Cooperació al Desenvolupament i Migració, Maite Ibáñez, i d'altres membres de la corporació, ha participat hui en la recepció de les xiquetes i xiquets sahrauís beneficiaris del programa «Vacances en Pau». Esta iniciativa, que organitza el moviment Valencià d'Ajuda al Poble Sahrauí (MOVAP) amb el suport de l'Ajuntament, contempla la sensibilització de la població amb el conflicte del Sàhara Occidental.
En esta trobada, que s'ha celebrat al Saló de Cristall, també ha participat el delegat del Front Polisario, Habibulah Mohammed, i algunes de les famílies d'acolliment que durant dos mesos es fan càrrec de xiquets i xiquetes, residents en campaments de refugiats prop de Tinduf (Algèria), integrant-los en la seua vida quotidiana i les seues activitats d'estiu.
Durant la recepció, l'alcalde que ha recordat la seua experiència com a família acollidora, ha manifestat la satisfacció de l'Ajuntament «de rebre un any més, un estiu més, a un grup de xiquets i xiquetes sahrauís participants en «Vacances en Pau», «un programa a través del qual es manifesta, des de fa molts anys, la solidaritat del poble valencià amb el poble sahrauí».
«Ens agrada que hàgeu vingut a gaudir a València durant dos mesos de descans i atencions, que aprengueu i conegueu coses noves, abans de tornar al costat de les vostres famílies, al costat del vostre poble, i espere que entre els bons records figure aquesta visita a l'Ajuntament de la ciutat que sempre s'ha sentit pròxima i amiga del poble sahrauí», ha explicat Joan Ribó, qui també ha recordat que València es troba agermanada amb la vila sahrauí d'Auserd.
Finalment, l'alcalde ha ressaltat que aquesta iniciativa es duu a terme «amb la suma de ganes, voluntats i esforços» de les famílies valencianes amb les quals els menors comparteixen una forma de vida diferent, el MOVAP, el front Polisario, la Conselleria de Benestar Social que impulsa aquest programa d'estades temporals i també ajuntaments com el de València. Es tracta, ha conclòs, d'un exercici de solidaritat que és la tendresa dels pobles».
«AMBAIXADORS D'UN POBLE DIGNE»
Per part seua, la regidora de Cooperació al Desenvolupament i Migració, Maite Ibáñez, ha ressaltat que amb el programa «es potencia la solidaritat de les famílies i els llaços d'interculturalitat amb el poble sahrauí». Així mateix, «és una oportunitat de convivència, d'impulsar l'educació en valors, que permet facilitar experiències i assistència a menors que són ambaixadors d'un poble digne i amb aquestes vivències poden construir una vida millor».
En nom del poble Sahrauí ha intervingut, el delegat del Front Polisario, Habibulah Mohammed, qui ha agraït «la coordinació i esforç de totes les parts implicades en aquesta iniciativa que, sens dubte, afavoreix la sensibilització de la societat, si bé, la solució del conflicte del poble sahrauí ha de ser política».