elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntamtent reforça la recollida d'objectes i la neteja de solars i zones sense urbanitzar per a 2018

L'Ajuntamtent reforça la recollida d'objectes i la neteja de solars i zones sense urbanitzar per a 2018
  • Es tracta de millores del servici de neteja com a conseqüència de l'increment d'un milió i mig en el pressupost

La Junta de Govern Local ha aprovat les noves millores del servici de neteja per a l'any 2018 que, tal com ha explicat la regidora de Residus Sòlids, Pilar Soriano, són conseqüència de l'increment del pressupost en un milió i mig d'euros per a esta partida, cosa que suposa un increment acumulat des de 2016 del 14,32 per cent. Concretament, a la partida de neteja van destinats 37.352.262,31 euros, i a la partida de recollida, 29.704.738,74 euros.

Pilar Soriano ha destacat que "amb la continuïtat de les polítiques de millora de la neteja a través de l'increment successiu de les partides pressupostàries s'ha reforçat per a 2018 aquelles àrees amb més demanda en l'actualitat".

Així, es reforça la recollida d'objectes amb set equips nous (laborables i festius), la maquinària de neteja amb cinc màquines noves o la neteja de solars i zones sense urbanitzar amb nous equips de treball en dies laborables. D'altra banda, l'agranada manual continua incrementant-se en els festius tant de vesprada com de nit, continuant amb la línia encetada l'any passat.

Pel que fa a la consolidació del servici pilot de recollida orgànica, també es reforça amb nou personal. Finalment, els apartats de recollida de residus sòlids urbans, de paper i cartó i d'envasos també veuran sensiblement millorat el servici amb la incorporació de nous equips per a l'any 2018.

 

Les auditories de neteja continuen amb la millora dels registres

L'Ajuntament ha registrat a la tardor d'enguany les millors dades de neteja mitjana als carrers des de 2012. Així ho assenyala l'auditoria trimestral que es realitza des d'eixe any parcialment i des de fa tres anys a tota la ciutat.

Segons l'informe, durant la tardor d'enguany s'ha mesurat una densitat mitjana de residus de 6,65 quilos en cada 500 metres quadrats respecte als 22,02 de 2012 o els 9,71 de 2013.

Respecte a les incidències registrades a través dels diferents canals oficials de l'Ajuntament de València també s'han produit descensos importants, ja que en termes globals han baixat un 9,33 per cent. Per partides específiques, les queixes que tenen a veure amb contenidors de vidre s'han reduït en un 3,76 per cent (passant de les 1.302 del 2016 a 1.253 en 2017).

Pel que fa a la neteja viària, s'ha passat de 2.430 del 2016 a 2.232 en 2017, cosa que suposa una reducció del 8,15 per cent. Respecte als objectes abandonats, la reducció de queixes ha estat del 13,45 % (passant de les 4.231 del 2016 a 3.662 en 2017).

 

Nou sistema de geolocalització per a fer més eficient la inspecció

La regidora Soriano també ha anunciat que el pròxim any 2018 l'Ajuntament de València farà un pas decisiu en l'ús de les noves tecnologies per ser capaç de detectar pràcticament en temps real quan es produïx una incidència en la via pública i intentar atendre-la amb la major rapidesa possible. Es tracta d'una eina que serà especialment útil per a la regidoria.

"Volem treballar amb la neteja de la via pública en un mapa de georeferenciació, és a dir, geolocalitzar problemes i treballar en temps real. És un projecte de legislatura, una eina potent. D'esta manera, podrem saber el que es fa a la nostra ciutat i el que no es fa. Es dediquen molts recursos públics a les contractes i hem de saber que es fan bé les coses. Esta eina ens ajudarà a comprovar que cada euro invertit o gastat està ben utilitzat."

Pujar