L'Ajuntament de València prorroga els servicis prestats a les persones majors durant la pandèmia
La Junta de Govern Local també acorda la resolució del contracte d'execució del centre sociocultural de Torrefiel «per irresponsabilitat de l'empresa adjudicatària»
La Junta de Govern Local ha aprovat hui una despesa de 782.607 euros per a prorrogar nou contractes d'atenció a persones majors, «amb la fi no deixar a ningú arrere, protegir especialment a les persones més vulnerables, i en el marc de treball desenvolupat durant la pandèmia del coronavirus». La vicealcaldessa Sandra Gómez ha anunciat hui este acord, que implica mantindre nous servicis com el d'atenció telefònica a majors (el denominat call center), així com el nombre de persones beneficiàries de l'ajuda, la distribució de menjars i de cistelles saludables, a domicili. També ha donat compte d'altres decisions de l'executiu local que, «a més d'impulsar diferents convenis per a fomentar l'economia local», ha acordat la resolució del contracte d'execució del centre sociocultural de Torrefiel «per irresponsabilitat de l'empresa adjudicatària».
La vicealcaldessa i portaveu del govern local, Sandra Gómez, que ha explicat que «l'Ajuntament s'ha vist obligat a la resolució d'este contracte d'obres, perquè l'empresa va reclamar un 40 per cent més dels diners pressupostats abans d'iniciar els treballs», ha lamentat la «irresponsabilitat» d'esta entitat que ha causat un perjudici directe al veïnat de Torrefiel». Així, ha recordat que esta nova dotació, que comptava amb un pressupost de 2,8 milions d'euros, va ser dissenyada per a albergar un centre cívic, amb diferents servicis com per exemple la Universitat Popular, en la confluència del carrer Cambrils i la plaça Bisbe Laguarda.
«És bo que tothom sàpia per què passen les coses. Era un projecte municipal ambiciós, que consistia a donar-li una dotació a un dels nostres barris prioritaris que volíem equilibrar amb la resta de ciutat. I ara es retardarà en els temps. Quan l'obra podia estar acabada, l'Ajuntament ha de tornar a licitar el contracte», ha aclarit.
Convenis per a la recuperació econòmica
D'altra banda, la vicealcaldessa i portaveu, Sandra Gómez, que ha informat d'este i altres acords acompanyada pel també vicealcalde i portaveu, Sergi Campillo, ha ressaltat «la importància d'alguns dels convenis que hui han vist la llum, en el marc del treball desenvolupat per a la recuperació econòmica de la ciutat».
«La greu crisi a la qual ens enfrontem com a conseqüència de la covid ens ha bolcat a treballar per la recuperació econòmica i el suport a sectors estratègics de la nostra ciutat, com són el turisme, les falles o el sector de les startups que ha d'ajudar-nos a dirigir la nostra economia cap a la innovació tecnològica», ha explicat l'edil, que s'ha fet eco d'un acord de col·laboració amb el Patronat Provincial de Turisme. «Concebem esta col·laboració per a introduir elements promocionals per a tota la província mitjançant projectes i iniciatives per a la projecció de la imatge cultural, urbana i gastronòmica de la ciutat de València, així com la creació i el desenvolupament de nous productes i la captació de nous mercats estratègics amb base en el turisme cultural».
La Junta de Govern Local també ha aprovat el primer conveni de col·laboració amb l'Associació Valenciana de Startups, conformada per professionals vinculades a iniciatives innovadores, principalment, del sector digital o tecnològic. «Entre els objectius d'este acord –ha destacat Sandra Gómez- es troba la realització d'accions que fomenten l'impuls de l'ecosistema d'emprenedoria innovadora i tecnològica de València per a revitalitzar i donar suport al teixit econòmic i afavorir la posada en marxa de noves activitats econòmiques que generen ocupació en l'àmbit de la ciutat».
El govern local també ha disposat i reconegut les subvencions 2020 per al suport a artistes fallers i carrossers, «que és un dels sectors econòmics, culturals més importants de la nostra ciutat perquè, a més, donen forma a la nostra identitat com a poble». «En total, s'han presentat en termini 30 instàncies, i l'import total de les subvencions reconegudes ascendeix a 200.000 €. Consegüentment, el 100% de l'import de cada subvenció concedida es lliurarà una vegada aprovat el present acord per la Corporació Municipal, i cada ajuda serà d'uns 6.600 euros», ha detallat.
En un altre ordre de coses, la Junta de Govern Local ha decidit iniciar un expedient d'estudi per a protegir l'edificació i l'hort de la Casa del Baró de Santa Barbará de Massarrojos. «Esta acció es durà a terme en el marc del treball realitzat per a protegir el patrimoni històric i cultural de la ciutat, i en este cas concret sol·licitarem que siga un Bé de Rellevància Local (BRL)».
Finalment, l'executiu local ha acordat realitzar una inversió de 2,2 milions d'euros per a connectar el nucli urbà del Camí del Tremolar a Castellar amb la xarxa de sanejament.