L´Ajuntament de València incrementa un 56% el pagament d´ajudes socials d´ermergència respecte a 2019
Lozano: “El consistori ha pagat ja 10.069 ajudes a famílies de València”
La regidora de Servicis Socials de l’Ajuntament de València, Isabel Lozano, ha fet balanç de les ajudes socials d’emergència tramitades per l’Ajuntament des de l’1 de gener fins al 30 de juny de 2020 “a través dels centres municipals de servicis socials, que són els centres de referència i la porta d'entrada per gestionar les necessitats socials de les persones i que estan atenent en estos moments casos d'urgència econòmica de tota mena". Així, Lozano ha dit que “a 30 de juny el consistori ha pagat ja 10.069 ajudes a famílies de València”.
Resulta significatiu comparar esta xifra amb la del 30 de juny de 2019, ja que en eixe moment el consistori valencià havia pagat ajudes d’emergència a 6.460 unitats familiars de la ciutat. Es tracta d’un increment, per tant, del 56 %. “Esta xifra és un reflex de com l’Ajuntament de València està fent front a la situació d’emergència social provocada per la crisi sanitària del coronavirus, i de la intensitat del treball perquè ningú es quede enrere en la nostra ciutat”, ha explicat la regidora Lozano. “El nostre objectiu és que cap persona que necessite l’ajuda de l’administració local es quede sense atenció, el que està suposant un gran esforç per part de l’Ajuntament i un procés continu de millora per agilitzar i fer més efectiva la prestació dels servicis socials”, ha afegit.
Es tracta d’ingressos d’urgència en els comptes bancaris de les persones en situació de vulnerabilitat d'entre 400 i 500 euros. “València aposta per una política social de drets i de foment de l'autonomia de les persones front al model de la caritat que suposava amb governs anteriors, per exemple, que es derivara a les persones en situació d’emergència social cap a entitats de repartiment d'aliments. Ara, l’Ajuntament aposta per una línia d’intervenció que satisfà les necessitats bàsiques de la ciutadania i els millora les condicions de qualitat de vida, potenciant l'autogestió dels seus propis recursos”, ha destacat Lozano.
La regidora de Servicis Socials ha recordat que estes ajudes contemplen una gran quantitat de casuístiques com són la manutenció, els deutes del lloguer, el pagament d'entrada d'un habitatge, allotjaments alternatius, reparacions en l'habitatge, el pagament per paralitzar desnonaments o oferir allotjaments provisionals per a aquelles persones en risc de pèrdua de l'habitatge, reformes que tinguen a vore amb l'habitabilitat, despeses de comunitat, accés a mobiliari bàsic i electrodomèstics, despeses de subministraments energètics bàsics, despeses per portar ulleres en cas de necessitat, entre altres.