L'Ajuntament de València ja ha habilitat teletreball per a més de 750 treballadors per garantir el funcionament dels servicis municipals
L’Ajuntament inclou el servici d'Envelliment Actiu com a servici essencial, per tal de garantir l'atenció a les persones majors
El regidor d'Agenda Digital de l'Ajuntament de València, Pere Fuset, ha informat hui que el personal tècnic informàtic municipal "està treballant amb màxima agilitat en la implantació del teletreball per garantir el funcionament dels servicis essencials i prioritaris de l'administració municipal". S'està donant resposta així a la resolució impulsada per la regidora de Recursos, Luisa Notario, que la passada setmana va establir la tipificació junt als servicis essencials -com ara Policia Local, Bombers, Salut Laboral i Servicis Socials, entre molts altres- d'aquells perfils de servicis municipals prioritaris que garantixen el correcte funcionament de l'Ajuntament de València i l'atenció a la ciutadania durant l'alerta sanitària per la COVID-19.
Fuset ha explicat que, en concret -a falta d'actualitzar les xifres assolides durant la jornada de hui-, "ja en són més de 700 les llicències habilitades de les diferents modalitats de teletreball, que progressivament estan permetent a treballadores i treballadors públics garantir el funcionament de l'administració municipal i l'atenció a la ciutadania".
Entre els servicis beneficiaris d'este pla urgent del teletreball que s'estan prioritzant es troben alguns com el de Benestar Social, Mobilitat Sostenible, Societat de la Informació, Personal, Obres i Infraestructures, Jardins, Contractació, Igualtat i Polítiques Inclusives, així com els diferents grups municipals, i de manera especial als de l'oposició, per tal de garantir el seu dret d'accés a la informació.
Esta actuació s'emmarca en un pla pel qual "es destinaran 1,1 milions d’euros per al Servici de Tecnologies de la Informació i Comunicació (SerTIC) per tal d’adquirir hardware i software i també reforçar la capacitat i seguretat dels sistemes informàtics actuals davant la crisi generada per la COVID-19".
Segons ha explicat Fuset, un altre dels aspectes que s’han reforçat en el SerTIC és l’equip de suport tècnic a les persones usuàries en remot, "establint torns de matí i vesprada així com canals telemàtics d’atenció a les treballadores i els treballadors públics que estan fent ús del teletreball".
Igualment, des del SERTIC s'està afavorint també la implementació de la videoconferència com a ferramenta de coordinació per als diferents servicis municipals i el propi equip de govern. Així, fins ahir ja eren més de 200 els usuaris registrats, que havien realitzat un total de 997 reunions amb 18.177 minuts acumulats des de l'inici de la crisi sanitària.
Per la seua banda, la regidora delegada de Recursos, Luisa Notario, ha assegurat que "la situació actual de crisi sanitària produïx canvis constants que requerixen, en paral·lel a la propagació de la pandèmia, la contínua adaptació de les mesures per fer front a la mateixa. Concretament, i pel que respecta a les mesures en matèria d'ordenació i gestió del personal empleat públic, estem adaptant-nos a les circunstàncies produïdes conjugant la protecció màxima de la seguretat i salut del personal municipal amb la garantia d'oferir el servici que requerix la ciutadania, especialment les persones en situació d’especial vulnerabilitat".
En eixe sentit Notario ha informat que "en l'última resolució aprovada hem decretat el servici d'Envelliment Actiu com a servici essencial, en ordre a garantir l'atenció a les persones majors."