elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament unifica i reforça la seua imatge corporativa

L'Ajuntament unifica i reforça la seua imatge corporativa
    MÉS FOTOS
    L'Ajuntament unifica i reforça la seua imatge corporativa - (foto 2)
    L'Ajuntament unifica i reforça la seua imatge corporativa - (foto 3)

    L'Ajuntament de València modernitzarà i normalitzarà la seua imatge corporativa arran de l'aprovació este matí de la moció presentada pel regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, per reforçar la imatge de marca de la institució. "La imatge de l'Ajuntament de València és molt important i era necessari posar ordre en el caos que hi havia fins ara, per això modernitzarem i unificarem amb coherència la marca de la institució com una forma de respectar-la, preservar-la i posar-la en valor", ha explicat Campillo.

    D'ara endavant, hauran de ser supervisats per la Secció de Normalització Documental i Imatge Corporativa tots els aspectes relacionats amb la identitat institucional, que ordenen la projecció pública directa de la imatge corporativa de l'Ajuntament de València, la composició gràfica de la marca de l'Ajuntament i la seua combinació amb les submarques internes de la corporació, així com dels organismes o empreses que treballen al servici o en col·laboració amb el consistori.

    "L'objectiu és transmetre una identitat unificada i potent i això ho hem de fer des de totes les Regidories, Servicis, Seccions o Oficines municipals, tant si disposen o contracten professionals de la comunicació o el disseny gràfic, com si manquen d'estos", ha explicat Campillo, qui ha reiterat que tots eixos departaments comptaran amb l'assessorament i l'ajuda de la Secció de Normalització Documental i Imatge Corporativa, que a través del seu equip de disseny gràfic serà qui supervise i done el vistiplau a les arts finals.

    Els organismes autònoms, les empreses i fundacions municipals, les entitats públiques empresarials i les empreses concessionàries també hauran de respectar la imatge corporativa de l'Ajuntament de València mentres utilitzen la seua marca i la reproduïsquen.

    "Només una identitat corporativa forta, coherent i consistent permetrà al nostre Ajuntament adaptar-se als canvis i posicionar-se en la capçalera de les noves tecnologies de la comunicació", ha defensat Campillo, qui ha recordat que des de 1987 hi ha aprovat un manual de normes gràfiques de l'Ajuntament de València i que des de 1990 hi ha aprovat el manual de normes senyalístiques de la corporació municipal. "Lamentablement en les últimes dècades no se li ha donat la importància que tenia i té a la marca de la institució", ha explicat Campillo, qui ha destacat a més que amb el pas dels anys eixe procés normatiu ha deixat de ser suficient per abordar les necessitats comunicatives de l'actual època tecnològica. "Calia un manual d'identitat corporativa solvent per poder desenvolupar, per exemple, la imatge de la institució en les xarxes socials", ha dit.

    En primera instància s'ha auditat la marca de l'Ajuntament de València fent una avaluació de l'estat actual de la imatge corporativa. A continuació, s'ha elaborat un manual abreviat de normes gràfiques que aborda els elements essencials de la imatge corporativa, la papereria de la institució i la imatge en xarxes socials, apps i pàgines web. Per continuar, s'abordaran també uns altres aspectes com ara la imatge en les comunicacions a la ciutadania, la papereria d'Alcaldia, les publicacions internes, la senyalística dels edificis municipals, les qüestions d'imatge relacionades amb la Policia Local i Bombers i també les relatives al parc mòbil i a la uniformitat.

    El manual definitiu d'identitat corporativa de l'Ajuntament de València abordarà així tot el sistema d'identificadors visuals (símbols, logotips i colors), els suports gràfics identificats (papereria, documents i impresos), les peces seriades de comunicació gràfica (publicacions i fullets), les comunicacions publicitàries (anuncis regulars, cartells i obsequis), la senyalística (rètols i cartells), el material corporatiu (taulers, pòsters o material gràfic i audiovisual), la publicitat exterior (en autobusos, mobiliari urbà, etc.), el màrqueting directe (campanyes), el marxandatge (carpetes, bolígrafs, etc.), les relacions públiques (actes) i les aparicions en premsa i internet (anuncis, espots, bàners, xarxes socials i web corporativa).

    Pujar