L'Ajuntament subvenciona amb 101.000 euros dos projectes d'integració social i laboral
Les entitats beneficiàries de les ajudes són la cooperativa Cuidiscap i l'Associació de Pares del Centre Ocupacional Virgen de la Esperanza (COVE)
La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de València, en l'última sessió ordinària de 2024 celebrada este divendres, ha acordat concedir una subvenció nominativa a l'entitat Cuidiscap, Coop. V., per un import de 44.198,85 euros per al finançament de part dels gastos originats per l'execució del projecte ‘L'activitat física per a trencar barreres’, celebrat a València entre els mesos de febrer i desembre del present any.
L'activitat dissenyada per Cuidiscap és de gran rellevància i abast i té com a finalitat la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual en diferents sessions esportives desenrotllades com són circuits funcionals, bàsquet, atletisme, piscina i tenis de taula. Esta ajuda ha comptat amb el vistiplau del personal tècnic del Servici Esportiu de la Fundació Esportiva Municipal, com a oficina tècnica de l'Ajuntament de València en matèria esportiva.
Cuidiscap és la primera cooperativa valenciana d'integració social, sense ànim de lucre i de gestió privada, que es dedica a l'atenció social de persones amb discapacitats psíquiques (lleugeres-moderades), a través d'un centre d'atenció diürna. L'objectiu de l'entitat potenciar al màxim les capacitats de les persones que acudixen al centre de dia i incrementar les seues autonomies en les activitats de la vida diària, per a evitar amb això internaments innecessaris i el seu aïllament social.
Integració laboral
En la mateixa sessió d'este divendres, la Junta de Govern Local ha acordat autoritzar i disposar l'obligació de pagament a favor de l'Associació de Pares del Centre Ocupacional Virgen de la Esperanza (COVE), per un import de 56.985,26 euros, per a la realització del programa 'Millora de la competència digital / Ruptura de la bretxa digital'.
Este programa té com a finalitat millorar les competències digitals dels usuaris del centre ocupacional i reforçar així el procés d'inclusió social de les persones amb discapacitat intel·lectual, a través de la creació de diferents recursos i ferramentes englobats en un projecte digital, nou i actual.
L'acord municipal destaca que el centre ocupacional Verge de l'Esperança està promogut per un grup de pares que s'han unit amb un objectiu comú: donar als seus fills i filles un millor ajust psicosocial i una màxima adaptació en l'entorn social en el qual viuen. Gràcies a l'esforç de l'entitat, els joves que finalitzen l'educació obligatòria en el Centre d'Educació Especial de Cheste i arriben a la majoria d'edat, poden integrar-se en el món laboral i en la seua vida normal fora del centre d'estudis, d'una forma menys complicada i difícil. El centre de COVE compta actualment amb una capacitat de 32 places i una experiència de més de 35 anys.