L’Ajuntament reforça l’ensenyament del valencià al personal municipal
L’Ajuntament de València disposarà per primera vegada de voluntariat per ensenyar valencià entre els treballadors i les treballadores municipals. Així ho contempla una de les activitats complementàries del Pla de Formació Contínua del consistori.
“És un projecte de participació lingüística que té com a finalitat posar en contacte persones voluntàries valencianoparlants amb unes altres persones que vulguen aprendre valencià o perfeccionar el nivell que ja en tenen. Considerem fonamental la formació dels empleats i les empleades de l’Ajuntament com a pas previ a un millor servici a la ciutadania, que té el dret a ser atesa en qualsevol de les nostres dos llengües”, ha explicat el regidor de Govern Interior, Sergi Campillo.
Els treballadors i les treballadores valencianoparlants, amb certificació dels graus Mitjà o Superior de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià o equivalents, que vulguen participar en esta activitat com a voluntariat, així com les persones que vulguen aprendre valencià poden inscriure’s des de hui fins dimecres de la setmana que ve.
L’activitat s’encetarà el proper dia 10 d’octubre i s’estendrà fins el 19 de desembre. Consistirà en dos sessions de mitja hora a la setmana al mateix centre de treball de cadascuna de les parelles que es formen, principalment als edificis de la plaça de l’Ajuntament i de Tabacalera.
Esta acció formativa l’organitzen el Servici de Formació, Avaluació i Carrera i el Gabinet de Normalització Lingüística en col·laboració amb Escola Valenciana. Entre el material didàctic hi haurà uns quaderns que es repartiran tant a les persones voluntàries com a les aprenents. A més, s’editaran 50 cartells que seran repartits pels distints centres de treball de l'Ajuntament.
“Volem remarcar el ferm compromís del Govern de la Nau per garantir la igualtat lingüística de la ciutadania. El veí o veïna té dret a ser atès en la seua llengua, siga valencià o castellà, i per això cal que el funcionariat conega les dos llengües oficials. El voluntariat pel valencià s’emmarca en esta línia: donar eines i facilitar a aquells empleats i empleades públics l’aprenentatge de la llengua pròpia perquè puguen atendre després en qualsevol de les dos llengües oficials de la ciutat”, ha remarcat per finalitzar Campillo.