L'Ajuntament participa en el Videofòrum sobre cibermasclisme
La regidora d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Isabel Lozano, ha presentat esta vesprada en l'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM), el Videofòrum sobre cibermasclisme, dins dels actes organitzats per la Regidoria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, en commemoració del 25 de novembre, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones.
Després de la projecció de diferents vídeos relacionats amb la lluita contra la violència masclista, ha tingut lloc un debat obert en el qual s'ha parlat de la violència masclista traslladada a les xarxes socials i s'ha aprofundit en els dos problemes considerats més greus en este àmbit. Un d'ells és com afecta esta violència a la població més vulnerable, xiques adolescents i dones (maltractades a través de les xarxes socials) i els problemes de parella a l'inici i a la fi de la relació. D'altra banda, s'ha debatut sobre les dones feministes que volen acabar amb el masclisme a través de les xarxes socials i reben atacs per este motiu.
Lozano ha explicat que «amb este debat es busca obrir una reflexió col·lectiva a la ciutat, en relació amb les formes que adopta el masclisme en els avanços de la igualtat i del feminisme, a través de les xarxes socials». «També amb les noves formes de control que hi ha per part dels homes maltractadors, a través de les apps, xarxes socials o altres opcions digitals», ha afegit .
En la taula redona han participat la comunicadora audiovisual i màster d'estudis feministes amb investigació en 'Comunicació política feminista a través de les xarxes socials', María Prado; la periodista, guionista i directora de 'Curts per la Igualtat', Paqui Méndez, i la bloguera, activista feminista i col·laboradora de la revista Pikara Magazine, Alicia Murillo, que «té una llarga trajectòria en les xarxes socials, és una gran comunicadora i ha patit també atacs d'intolerància i d'odi cap a ella pel fet de defensar els drets i llibertats de les dones», ha destacat la regidora.
D'altra banda, han conformat la fila 0 el policia local, Vicente García Plata; la lletrada de l'Oficina d'Atenció a la Víctima del Delicte, Pilar Gil Cabedo; el policia local del Grup d'Atenció als Maltractaments (GAMA), Javier Luzon; l'advocat, Daniel Sala; la treballadora del centre 24 hores, Yolanda Monroig; treballadores de la Unitat de Violència de la Subdelegació del Govern, Carla Mercé i M. Ángeles Merino; el professor de Filosofia de l'IES Blasco Ibáñez i l'agent d'Igualtat en l'Associacio per la Coeducació, Agustín Zaragozà i la vicerectora d'Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat, Elena Martínez García.