L'Ajuntament invertix més d'un milió d'euros en el Museu de Ciències Naturals per a oferir experiències immersives i interactives
La Junta de Govern Local adjudica un contracte pel qual es dota al centre de noves tecnològiques que milloraran l'exhibició del contingut i atrauran un públic més ampli
La Junta de Govern Local (JGL) ha aprovat adjudicar a l'empresa Acciona Cultural Engineering SAU el projecte d'implementació d'aplicacions tecnològiques per al Museu de Ciències Naturals de València. La inversió d'este projecte, el termini d'execució del qual és de 9 mesos, ascendix a 1.026.904,23 euros i està finançada amb fons procedents del Pla de Recuperació, transformació i Resiliència (Next Generation) en el marc del Pla de Sostenibilitat Turística en destí (PSTD).
Així, el Museu podrà oferir novetats com a realitat augmentada, visites virtuals i pel·lícules 3D gràcies a un projecte, elaborat per la Universitat Politècnica de València, que implantarà tecnologies interactives innovadores que permetran millorar l'experiència del visitant i avançar en la modernització del museu.
L'objectiu d'esta inversió és millorar l'exhibició del contingut d'este centre per a atraure a un públic més ampli i també captar l'atenció d'un públic tecnòfil, tant turistes com locals, que busquen experiències lúdiques i immersives.
Este projecte d'implementació dels recursos museogràfics contempla 9 accions consistents en el desenrotllament d'aplicacions mòbil de realitat augmentada; la generació d'una pel·lícula 3D i dotació d'equipament per a visualitzar-la, així com de tres audiovisuals; o el desenrotllament de dos instal·lacions interactives com a permanents “La Història del Planeta Terra” i “La Cova de les mans”.
Així mateix, preveu la posada en marxa de dos aplicacions interactives de mapes integrats en pantalles tàctils per a la sala sobre els jaciments paleontològics i la de malacologia; mobiliari necessari per a les instal·lacions interactives; el recondicionament audiovisual de la sala de projeccions del museu; i el subministrament de perifèrics i sistemes informàtics.
El Museu de Ciències Naturals de València compta amb la millor col·lecció europea de fòssils del Plistocé sud-americà, que arreplega vint esquelets i més de cinc mil ossos que pertanyen a més de vint famílies diferents de mamífers.