L'Ajuntament instal·la un enllumenat en el passeig de la Casbah del Saler que reduïx al mínim la contaminació lumínica
L'alcaldessa de València qualifica el sistema utilitzat de “pioner en l'àmbit mundial” i el “més respectuós amb el medi ambient que existix i que no afecta la fauna”
L'alcaldessa de València, María José Catalá, ha destacat, respecte del nou enllumenat instal·lat en el passeig de la Casbah del Saler que es tracta d'un sistema “pioner en l'àmbit mundial” que combina “el confort per als veïns i les veïnes amb la protecció de la fauna i contribuïx a reduir la contaminació lumínica al Parc Natural de l’Albufera, la nostra gran joia”.
En la seua visita a la zona, Catalá, acompanyada pel regidor de Devesa-Albufera, José Vicente Gosálbez, i l'alcaldessa pedània del Saler, Blanca Vilches, ha assenyalat que esta instal·lació, la inversió de la qual ascendix a 45.000 euros, és “una reivindicació veïnal que s'ha reclamat durant anys i hem aconseguit fer-la realitat en estos últims mesos. Ens vam comprometre a tindre-ho executat abans de l'estiu i hem complit”.
Segons ha explicat la primera edil, l'actuació s'ha realitzat aplicant una sèrie de millores energètiques “com a sensors de presència, llums led, etc., que fa l'enllumenat més eficient i sostenible. És el sistema més respectuós amb el medi ambient i que menys contaminació lumínica produïx i generarà un estalvi energètic i econòmic important”.
Fanals model Fartet i leds PC-AMBAR
Per a la renovació de l'enllumenat del passeig s'han utilitzat 18 fanals de baixa altura model Fartet (1 metre d'altura), amb lluminàries tipus led PC-AMBAR, la llum del qual no afecta la fauna com que no emet absolutament cap radiació de llum en la franja dels blaus. Esta és la llum que es considera més respectuosa i que menys afecta la fauna i a la biodiversitat de la zona, al que s'afig que només emeten llum cap avall (0 % d'emissió cap amunt).
A més, els fanals estan controlats per un sistema de telegestió que empra detector de presència per a baixar la intensitat de la llum al 20 % (lluminositat molt reduïda, quasi nul·la) quan no hi haja trànsit de persones i puja al 100 % quan detecta persones. Passats 5 minuts sense presència de persones, el nivell de lluminositat torna al 20 %.
A la urbanització s'han substituït 23 lluminàries de llums de sodi per lluminàries led telegestionades i que permeten un estalvi mitjà d'energia del 50 %, amb estalvis de fins al 80 %.
Així mateix, la primera edil ha afirmat que l'Ajuntament s'ha marcat un objectiu que implica “que totes les accions que s'estan duent a terme estan encaminades a la sostenibilitat, a cuidar el medi ambient, el nostre entorn, les nostres platges i barris”. Per això, ha indicat que continua la seua visita per la zona de la Devesa “per a vore la neteja executada allí”.
Finalment i respecte al parc, María José Catalá ha remarcat “que és una altra de les qüestions que ens hem trobat per a fer i creiem que per a la prevenció i protecció davant els incendis no sols consistix a posar canons, que nosaltres ja tenim huit operatius i arribarem fins a 40, sinó també a netejar tota la zona i mantindre-la en unes condicions òptimes”.