elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Ajuntament impulsa el talent de els narradors, poetes, assagistes i autors teatrals amb els premis Ciutat de València

    El Museu de les Ciències Naturals, al Jardí de Vivers, ha sigut hui l'escenari de la presentació de les obres guanyadores de la XXXIV edició dels premis literaris Ciutat de València. En este acte, presidit per la regidora de Cultura, Glòria Tello, han sigut complimentats Fernando Larrauri, Premi Vicent Blasco Ibáñez de narrativa en castellà; Francesc Jesús Hernández i Dobón, Premi Josep Vicent Marqués d'assaig en valencià; Rosa María Rodríguez Magda, Premi Celia Amorós d'assaig en castellà; Gemma Miralles, premi Eduard Escalante de teatre en valencià; Daniel Dimeco, Premi Max Aub de teatre en castellà; Pere Antoni Pons, Premi Maria Beneyto de poesia en valencià, i Mar Busquets, Premi Juan Gil-Albert de poesia en castellà.

    La regidora de Cultura, Glòria Tello, ha explicat que els premis literaris Ciutat de València reconeixen el talent de les i els narradors, poetes, assagistes i autors teatrals, i ha recordat la intenció del Govern de la Nau "de donar una espenta a estos guardons, de promocionar-los i augmentar-los en lloc de reduir-los, perquè cada vegada prenen més força en els circuits de la creació literària i l'escriptura".

    L'obra que ha rebut el Premi Vicent Blasco Ibáñez de narrativa en castellà ha sigut Los jardines de Babilonia, primer llibre de Fernando Larrauri, metge i antropòleg de formació que a principi dels noranta se n'anà a treballar a Àfrica, on passà més de quinze anys, un temps en el qual escrigué un parell de novel·les ambientades a Gondwana i tres llibres de contes, tots inèdits.

    D'altra banda, el Premi Josep Vicent Marqués d'assaig en valencià ha destacat l'obra Roses fines. Les fabuloses biografies de les guanyadores del Concurs de Bellesa de l'Exposició Regional de 1909, de Francesc Jesús Hernández, professor del Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València i col·laborador del periòdic Levante, on publica la sèrie "Tafaneries valencianes".

    L'assaig en castellà guanyador del Premi Celia Amorós, ha sigut De playas y espectros. Ensayos sobre pensamiento contemporáneo, de Rosa María Rodríguez Magda, filòsofa, escriptora i doctora en Filosofia per la Universitat de València. Especialitzada en pensament contemporani, és autora, entre altres llibres, de La sonrisa de Saturno.

    L'actriu d'Alcoi i directora teatral Gemma Miralles ha sigut l'autora de l'obra De Sukei i Naima, premi Eduard Escalante de teatre en valencià, mentre que que el dramaturg, novel·lista i director de teatre argentí Daniel Dimeco ha rebut el Premi Max Aub de teatre en castellà per la seua obra La mandada.

    Pel que fa a la poesia, el poemari Aquí, on passa tot, del poeta mallorquí i col·laborador de premsa Pere Antoni Pons ha rebut el Premi Maria Beneyto de poesia en valencià, i el poemari Lienzos de Mar Busquets, llicenciada en Filologia Hispànica i Comunicació Audiovisual, el Premi Juan Gil-Albert de poesia en castellà.

    La regidora de Cultura ha felicitat els set guanyadors dels premis, que comporten una dotació econòmica de 6.000 euros en la categoria de poesia, 8.000 en la de teatre, 10.000 en la d'assaig i 12.000 en la de narrativa, on el premi en valencià ha quedat desert en esta ocasió.

    Pujar