L’Ajuntament elabora un pla integral per a la tornada escalonada del personal municipal en condicions de màxima seguretat sanitària
Ribó: “S’evitaran les aglomeracions en l’atenció presencial, i es posa a disposició mascaretes, hidrogel i mampares de metacrilat”
L'alcalde de València, Joan Ribó, ha anunciat hui la creació d'un pla integral que perseguix “planificar una volta escalonada dels treballadors i les treballadores municipals en condicions de màxima seguretat sanitària i que done per finalitzat el decret de l'Estat d'Alarma”. Una mesura que ha explicat en la roda de premsa que s'ha celebrat este divendres amb motiu de la Comissió de Seguiment per la Crisi de la COVID-19 i la Junta de Govern Local. Ribó ha estat acompanyat pels vicealcaldes i portaveus Sandra Gómez i Sergi Campillo.
“La regidora de Recursos, Luisa Notario, ha tingut una reunió este matí amb representants sindicals del Comitè de Seguretat i Salut Laboral en la qual ha informat d'este pla integral”, ha manifestat Ribó, qui ha insistit que “el pla integral per a la tornada escalonada dels treballadors i treballadores municipals es farà en condicions de màxima seguretat sanitària, seguint sempre les indicacions de les autoritats sanitàries”.
L'alcalde de València ha explicat que “s'està planificant l'atenció presencial a la ciutadania per a evitar aglomeracions, per a plantar una dotació adequada de mascaretes, per a disposar de dispensadors d'hidrogel, i que ja hi ha preparades més d'un centenar de mampares de metacrilat”.
Per la seua part, la regidora de Recursos, Luisa Notario, ha profundit que el pla contempla diversos aspectes que inclouen “des de la planificació de l’atenció presencial a la ciutadania per tal d’evitar aglomeracions de gent en espai reduïts, amb el perill per a la salut de les persones que això puga suposar; així com mesures organitzatives que optimitzen els mitjans tecnològics desplegats en este període i l’experiència adquirida en matèria de teletreball; i també mesures de prevenció que permitisquen el treball del personal municipal en condicions de seguretat”.
Entre les mesures previstes hi ha la dotació de mascaretes a tot el personal que preste els seus servicis presencialment a partir d’este divendres. A més, també es disposaran dispensadors d’hidrogel en tots els punts de fitxatge així com en aquells llocs on es fa atenció a la ciutadania i zones comunes de totes les dependències municipals. Complementàriament, ja hi ha preparades més d’un centenar de mampares de metacrilat que es col·locaran en aquells servicis que fan atenció presencial a la ciutadania per garantir una major protecció tant de les persones usuàries com de les treballadores i els treballadors.
Juntament amb eixes mesures, la Delegació de Gestió de Recursos treballarà amb tots els servicis municipals que facen atenció presencial per proposar mesures organitzatives alternatives que permitisquen controlar els aforaments sense deixar de prestar el servici de manera eficient. “Incentivarem tant l’atenció telefònica com la telemàtica, la cita prèvia i altres alternatives”, resalta la regidora Notario.
“Des que es va decretar l’Estat d’alarma a l’Ajuntament de València hem fet un gran esforç per poder continuar amb el treball administratiu i garantir el servici a la ciutadania”, destaca Notario. Entre els aspectes que posa en valor hi ha “la implementació de sistemes de treball no presencial en temps rècord, donant d’alta més de 2.000 llicències, en una experiència que volem aprofitar d’ara endavant”. De fet, la regidora confirma estar treballant en la creació d’un equip de treball per fer un seguiment i anàlisi de la implantació del teletreball amb l’objectiu d’implementar esta modalitat de treball en alguns servicis més enllà de l’Estat d’Alarma.