L'Ajuntament contracta 617 joves com a treballadors durant un any
La Junta de Govern local ha aprovat hui acceptar una subvenció de més de 12 milions d'euros que permetrà contractar 617 joves que treballaran durant un any a l'Ajuntament. La regidora i portaveu Sandra Gómez ha comparegut en roda de premsa al costat de la regidora d'Esports, Maite Girau, que ha informat de l'aprovació del modificat del projecte que, una vegada aprovat per la Generalitat, permetrà reprendre i concloure les obres del poliesportiu de Nou Moles. També s'han aprovat altres assumptes com destinar 1'2 milions d'euros a la renovació de 12 carrers de la ciutat, el condicionament de la nova seu de la Junta de districte de Ciutat Vella o la rehabilitació de l'Alquería Coca, en La Torre.
La regidora Sandra Gómez ha informat en primer lloc de l'aprovació per la Junta de Govern Local d'una subvenció del Servef per import de més de 12 milions d'euros que permetrà la incorporació com a treballadors al servici de l'Ajuntament, durant un any, de 617 joves. S'incorporaran el pròxim dia 8 d'agost i gaudiran de les mateixes condicions laborals que la resta de la plantilla municipal quant a horaris, drets i deures, vacances, i cotització a la Seguretat Social.
«Hui hem aprovat el pla més gran dirigit a combatre la desocupació juvenil que s'ha fet des de l'Ajuntament de València juntament amb la Generalitat, i que suposa destinar més de 12 milions d'euros a combatre la desocupació juvenil donant una oportunitat laboral a 617 joves que treballaran durant un any en l'Ajuntament exercint les seues competències i desenvolupant els seus perfils. Una part d'este pla va dirigit a joves amb una major dificultat perquè tenen poca o cap formació, perquè puguen adquirir una experiència que després puguen acreditar i una formació que els òbriga noves oportunitats», ha manifestat Sandra Gómez.
Gómez ha explicat que els nous treballadors municipals pertanyen a dos grups diferents: el primer, EMCUJU, integrat per joves amb una qualificació professional universitària que realitzaran labors directament relacionades amb la seua especialitat, i la contractació dels quals ascendeix a 6.726.000 euros, i un segon grup, EMPUJU, sense formació acadèmica, la contractació dels quals suposa 5.319.000 euros d'eixe total de més de 12 milions.
Ha destacat igualment la responsable de l'àrea de Desenvolupament Econòmic l'increment del nombre de contractacions respecte a la primera convocatòria del passat any, amb un augment de 470 a 617 joves que durant un any van a treballar gràcies a «esta iniciativa contra la desocupació que suposa una oportunitat reglada i sense paranys d'accedir al mercat laboral».
INVERSIÓ DE 1'2 MILIONS EN DOTZE CARRERS
«Un dels objectius que ens marquem en el Govern de la Nau era fer un model de ciutat consolidat en el qual les inversions arribaren a tots els barris de València i especialment a aquells que tingueren més necessitats perquè portaven molts anys abandonats. Hui en la Junta de Govern hem aprovat un projecte d'inversió de més d'1.200.000 euros que té com a objectiu la renovació i dignificació d'una dotzena de carrers en diferents barris», ha manifestat Sandra Gómez en relació a un altre dels assumptes als quals ha donat llum verda la Junta de Govern.
Els dotze carrers en les quals es van a realitzar aquestes intervencions de manteniment i reparació són Fra Juníper Serra, Rubén Vetla, Alboraia, Menorca, Almoines, Tucumán, Vicente Lleó, Plus ultra, Font de la Figuera, Gregorio Mayans, Mestre Gozalbo, Acorazado i Poeta Eduardo Buil. El pressupost total ascendeix a 1.211.535'50 euros.
POLIESPORTIU NOU MOLES
«Hem fet un pas important per a reprendre les obres del Poliesportiu de Nou Moles perquè l'Ajuntament ha aprovat el segon modificat del projecte inicial que resol problemes constructius i adapta l'edifici a les noves tecnologies, especialment a la nova normativa quant a eficiència energètica», ha explicat la regidora d'Esports Maite Girau en relació a una infraestructura iniciada en 2010 i les obres de la qual han patit diverses paralitzacions.
El modificat contempla un termini de 10 mesos per a acabar els treballs una vegada es reprenguen, i per a açò és preceptiva la prèvia autorització per part de la Generalitat. «Esta aprovació és l'inici d'un camí per a poder tornar a reprendre les obres del pavelló, a la volta de l'estiu, quan la Generalitat aprove també el modificat. És sens dubte una bona notícia per a la ciutat i per als veïns de Nou Moles».
INDÚSTRIA CULTURAL
En l'última sessió de la Junta de Govern Local celebrada abans de les vacances estivals s'ha aprovat igualment destinar 200.000 euros al programa d'ajudes a empreses relacionades amb la indústria cultural, «dins del nostre objectiu de diversificació del model econòmic i la nostra aposta per sectors d'alt valor afegit», segons ha explicat Sandra Gómez. «La cultura dóna identitat i és motor de desenvolupament econòmic», ha afirmat la regidora abans d'assenyalar que les ajudes concedides a cada empresa tindran un import màxim de 6.000 euros.
CONSELL DE LA JOVENTUT
S'ha aprovat també el conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de València i el Consell de la Joventut «com a òrgan democràtic i independent a través del qual els joves valencians canalitzen les qüestions socials, polítiques i culturals que els afecten de manera directa, fomentant l'associacionisme juvenil i ajudant a interessar als joves en la vida ciutadana»
Sandra Gómez ha informat que l'aportació de l'ajuntament al Consell de la Joventut serà 66.000 euros en 2018 i s'incrementarà fins a 100.000 euros en 2019, i ha recordat que el govern municipal anterior va retirar la subvenció a esta entitat «dins de la seua falta d'aposta pels moviments socials participatius i els moviments juvenils».
ALQUERÍA COCA
D'altra banda, a la rehabilitació de l'Alqueria Coca, als voltants del poble de La Torre, va a destinar-se un total de 164.740 euros a través d'un projecte que contempla el condicionament de la planta baixa per a ús administratiu i el de primera planta, a la qual es va a donar un ús consistent en la realització der activitats relacionades amb l'ensenyament i gaudi de la música per persones amb discapacitat intel·lectual. Esta iniciativa va ser realitzada en col·laboració amb l'organització Sedajazz i té com a objectiu «potenciar l'horta com un actiu cultural, econòmic i mediambiental de la ciutat de València».
Igualment, la Junta de Govern ha acordat destinar 261.000 euros al condicionament d'un immoble situat en Plaça d'Alfons el Magnànim com a seu de la junta de districte de Ciutat Vella, responent així a una antiga reivindicació veïnal «lògica i necessària», que partia de la consideració que l'actual seu de la Junta no reunia les condicions necessàries d'accessibilitat.
També s'ha aprovat la convocatòria perquè aquells ciutadans i ciutadanes que ho desitgen puguen optar a l'adjudicació d'algun dels 80 horts urbans que hi ha en el nou Parc de Malilla. Sandra Gómez ha destacat «el caràcter innovador d'esta proposta tan vinculada a la història d'una ciutat íntimament relacionada amb l'horta»