L’Ajuntament aprova el plec de condicions per al contracte d’adjudicació dels Docks i la seua conversió en un centre de dades
El govern local dona el vistiplau al projecte de remodelació del jardí de la plaça del Cronista Francesc Momblanch, a la Malva-rosa
La Junta de Govern Local ha aprovat l’expedient de contractació i el plec de condicions per a l’adjudicació del dret real de superfície dels Docks, un edifici situat a la façana marítima de propietat municipal i protecció patrimonial, que es troba en desús des de fa anys. L’Ajuntament inicia així el procediment per a l’adjudicació de l’ús de l’edifici durant 50 anys i la seua conversió en un centre de dades. El vicealcalde de València i portaveu municipal, Sergi Campillo, qui ha comparegut en acabar la Junta de Govern acompanyat del regidor Borja Sanjuán, ha explicat que es tracta d’un “edifici estratègic de propietat municipal en l’entorn de la Marina de València, un espai de trobada veïnal i d’activitats culturals i musicals i també un pol d’innovació econòmica de primer ordre per a la ciutat”.
De fet, segons el vicealcalde, “la Marina és un dels pols econòmics d’esta ciutat i, per això, des de 2015, hem estat implementant una estratègia específica per convertir la Marina en això, en un espai d’ús ciutadà i innovació econòmica on les empreses pogueren implantar-se perquè abans, quan entràrem en 2015, era un erm”.
Sergi Campillo ha recordat que “en la vigent fitxa de protecció de l’edifici, el règim d’intervenció admet la sobreelevació de tres noves plantes de caràcter no mimètic sobre la totalitat o part de l’actual segona planta i que, en tot cas, l’altura de l’edifici acabat no superarà els dotze metres mesurats sobre la cara superior de l’últim forjat existent”. A més, el regidor ha afegit que “en estos moments s’està tramitant una sol·licitud de catalogació de l’edifici com a Bé de Rellevància Local (BRL) de la ciutat, per la qual cosa l’entitat beneficiària de l’adjudicació haurà de donar compliment estricte a les condicions patrimonials de l’edifici”.
El plec de condicions per al dret d’ús dels Docks, que ja han sol·licitat dos empreses per a la seua conversió en centre de dades i innovació tecnològica, establix que la durada del contracte arribarà als 50 anys, prorrogables de mutu acord fins a un màxim de 99. El cànon mínim anual se situa en 340.000 euros, IVA a banda, que s’actualitzarà cada any amb la variació de l’IPC i l’índex de volum encadenat amb referència 2015.
Els criteris que es tindran en compte per a la selecció de l’empresa beneficiària seran el preu o millores sobre el cànon, la reducció del termini del dret de superfície, el foment de l’ocupació, el volum de la inversió aprovada i la inversió en operacions de renovació d’infraestructures.
El termini de presentació d’ofertes serà de 26 dies naturals.
El jardí de la plaça del Cronista Momblanch
El govern municipal ha donat també hui el vistiplau al projecte de remodelació del jardí de la plaça del Cronista Francesc Momblanch, al barri de la Malva-rosa, amb una inversió de 414.691’20 euros. L’aprovació del projecte de reforma d’esta plaça s’afegix a les que també s’han anunciat en els últims dies en altres jardins del districte dels Poblats Marítims i, més concretament, en la plaça del Llibertador Simón Bolívar, també a la Malva-rosa, i al jardí del carrer del Doctor Lluch, al Cabanyal-Canyamelar.
El futur jardí de la plaça del Cronista Momblanch té una superfície de 1.787’07 metres quadrats i està envoltat per edificis residencials. La reforma prevista, consensuada amb l’associació veïnal de la Malva-rosa, inclou la reforma dels accessos a la plaça i el mobiliari urbà, espais d’activitats per a totes les edats i zones esportives, com una pista de petanca. Es mantindrà l’arbrat actual i s’afegiran plantes ornamentals de baixa exigència hídrica així com un sistema de recollida d’aigües pluvials. La plaça disposarà també de font pública i una pèrgola per augmentar la protecció solar i crear zones d’ombra.
D’altra banda, la Junta de Govern Local ha aprovat un acord amb la Universitat de València, la Fundació Global Nature i la Societat Espanyola d’Ornitologia (SEO/Birdlife) per a presentar-se conjuntament a les ajudes convocades en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència per fomentar actuacions dirigides a la renaturalització de la ciutat. En total, les quatre entitats sol·licitaran conjuntament 4 milions d’euros per escometre actuacions valorades en 5.559.277’71 euros.
En concret, l’Ajuntament de València, per mitjà del Servici de Jardineria Sostenible i l’OAM Oarcs i Jardins, demana les ajudes per a la realització del Jardí Mediterrani Trini Simó, per a la implantació d’horts urbans, per a la conservació de nuclis pol·linitzadors, per a l’execució d’un pla pilot de biodiversitat i per a distintes accions transversals en matèria verda com el pla de governança, el pla de comunicació i el pla general de mesurament i seguiment d’indicadors.
Carril bici del carrer de José María Haro
Per últim, el govern municipal ha adjudicat el contracte de les obres d’execució del carril bici del carrer de José María Haro i del carrer de José Aguilar així com el projecte de millora de l’itinerari per a vianants. Este carril bici, aprovat als pressupostos participatius DecidimVLC 2018, té finançament europeu per mitjà dels fons del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència “Next Generation”.
El carril bici, de 620 metres, bidireccional i segregat sobre calçada, connectarà els ja existents entre els carrers de Jeroni de Montsoriu i l’avinguda de Blasco Ibáñez i donarà servici als barris d’Aiora, Illa Perduda i Beteró.
El projecte inclourà també la millora dels itineraris del carrer de José María Haro amb la creació d’un nou pas de vianants, l’obertura de diversos escocells, la substitució d’embornals i la reparació de rajoles en mal estat. També hi ha prevista la instal·lació de nous aparcabicis i places d’aparcament per a motocicletes.
Les obres s’han adjudicat al grup Bertolín per un import de 477.753’18 euros i un termini d’execució de 135 dies.