elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Laboratori de Cultura Inclusiva de Las Naves converteix a Germana de Foix en una biblioteca accessible a totes les persones

El Laboratori de Cultura Inclusiva de Las Naves converteix a Germana de Foix en una biblioteca accessible a totes les persones
  • Un club de lectura fàcil, senyalística accessible i llibres en lectura fàcil acosten la biblioteca a les persones amb discapacitat intel·lectual

MÉS FOTOS
El Laboratori de Cultura Inclusiva de Las Naves converteix a Germana de Foix en una biblioteca accessible a totes les persones - (foto 2)

El projecte “Biblioteca plenament inclusiva”, de la plataforma Plena inclusión CV, va ser un dels premiats en el concurs d'idees del Laboratori de Cultura Inclusiva promogut pel centre d'innovació Las Naves per a donar resposta, amb solucions innovadores, a problemes identificats a la nostra ciutat en matèria d'accessibilitat a la cultura.

“No és possible que una cosa tan fonamental com és la lectura siga encara inaccessible a persones amb problemes de mobilitat, audició o comprensió”, ha ressaltat Carlos Galiana, regidor d'Innovació. Per això, ha afegit, “des del nostre Laboratori de Cultura Inclusiva continuarem treballant per que totes les persones d'aquesta ciutat puguen participar de la vida cultural de València”.

El pilot s'ha desenvolupat durant enguany a la biblioteca municipal Germana de Foix, que ha acollit un club de lectura fàcil en el qual les protagonistes han sigut persones amb discapacitat intel·lectual, la majoria del centre ocupacional Juan de Garay que es troba situat prop de la biblioteca. A més, en algunes sessions s'han sumat també persones immigrants de Creu Roja que presentaven dificultats de comprensió.
L'objectiu de la iniciativa és, d'una banda, fomentar la lectura entre persones que no acostumen a fer-ho; i, d'altra banda, participar de la vida en comunitat d'una forma totalment inclusiva. Per a això, en primer lloc es va realitzar un taller sobre accessibilitat cognitiva i lectura fàcil dirigit a personal de les biblioteques de València amb la finalitat de poder facilitar el seu treball i l'atenció al públic.

A més, després d'un informe d'avaluació de l'accessibilitat cognitiva per part de persones amb discapacitat intel·lectual i professionals de Plena inclusión CV, s'ha elaborat tota una senyalística basada en pictogrames, en ordenació dels espais, en cartelleria i informació sobre normes d'ús, préstec de llibres o utilitat d'internet, en lectura fàcil.

L'objectiu és que aquesta experiència pilot es trasllade a altres biblioteques de la ciutat i que aquests centres s'òbriguen a totes aqueixes persones que no accedien a ells perquè no hi havia llibres en lectura fàcil o perquè no comprenien l'espai.

Pujar