La Junta de Govern aprova els distintius de destí per a les unitats de la Policia Local de València
Les noves insígnies tindran com a màxim de 25 mil·límetres d'ample per 30 mil·límetres d'alt i amb forma d'escut tipus espanyol arredonit en la base de mig punt
Hauran de col·locar-se en la part esquerra del pit en suéteres, polars o caçadores i en la guerrera de gala
A més, en molts casos estan il·lustrades amb elements distintius dels barris en els quals estan les unitats
La Junta de Govern Local aprovarà este divendres l'autorització per a usar en l'uniforme les insígnies consistents en distintius de destí per al seu ús pels membres de les unitats de Policia Local de València.
Així, des del Servici de Policia Local s'han dissenyat distintius de destí que tenen com a màxim 25 mil·límetres d'ample per 30 mil·límetres d'alt i forma d'escut tipus espanyol arredonit en la base de mig punt. A més s'hauran de col·locar en la part esquerra del pit en suéteres, polars o caçadores i en la guerrera de gala.
Segons ha explicat el regidor de Seguretat Ciutadana, Jesús Carbonell, amb este acord, “s'homogeneïtza i s'homologuen les insígnies i distintius, de manera que es facilita la identificació dels agents per part dels ciutadans i s'afavorix la modernització i dignificació de la imatge del Cos de la Policia Local de València”.
Així mateix, Carbonell ha assenyalat que el seu ús “oferix beneficis importants, tant operatius com simbòlics en facilitar la identificació, la coordinació operativa, la moral del personal i les relacions amb la comunitat, reforçant la responsabilitat i la transparència”.
Frases en llatí i imatges relacionades amb la zona de treball
En tots els cossos i forces de seguretat és habitual l'ús de distintius que identifiquen als agents com a membres d'una determinada unitat policial i que són proposats pels mateixos agents.
El regidor de Seguretat Ciutadana ha indicat que en el cas de València “són 13 les unitats que tenim en funcionament i que es concreten en la de Ciutat Vella; Russafa; Patraix-Jesús; Campanar; Trànsits; Exposició; Marítim; Policia Judicial Trànsit; Àguiles (Divisió Seguretat Viària); la Unitat de Seguretat, Suport i Protecció (USAP); el grup d'atenció al maltractament GAMMA; Centre Integral en Seguretat i Emergències (CISE); i l'Àrea Tècnica”.
En algunes de les insígnies apareixen frases en llatí que estan relacionades amb el treball que exercixen. A Ciutat Vella, que correspon a la Primera Unitat de Districte, el seu lema és Fortalesa, Coratge i Humanitat; el de Russafa és Segona Comissaria de Proximitat; el de Trànsits és Lux Quae Protegit (La llum que protegix); el d’Exposició és Labor Omnia Vincit (El treball dur el conquista tot); el de Marítim és Vigilum Marítimi Pagi (Policia Marítima del Poble); i el del grup GAMMA és Víctima Prius Ante Procesum. Justitia (La víctima abans del juí. Justícia).
Així mateix, en molts dels casos existix un vincle entre la imatge de la insígnia i la zona on s'exercix el treball com és el cas de Russafa, que l'il·lustra la gàrgola del Pont de Montolivet; en Patraix-Jesús, la creu de la Creu Coberta; en Campanar, el campanar de l'església; i en el cas de Trànsits, l'arc de la Torreta de Tendetes. A este respecte, Carbonell ha indicat que “esta és una manera d'identificar més encara a la Policia Local amb la ciutat i els seus veïns i veïnes”.