Joventut presenta el programa d'idiomes “Guiriguai”
Per a jóvens de 16 a 34 anys
Per primera vegada les classes seran oferides per personal especialitzat de l'Associació de Centres d'Ensenyança d'Idiomes de la Comunitat Valenciana
L'Ajuntament ha presentat hui la nova oferta de formació en idiomes per als jóvens de la ciutat que, per primera vegada, suposa una iniciativa “pròpia, accessible i no invasiva”, en paraules de la regidora de Joventut, María Oliver. Es tracta del denominat Club d'Idiomes “Guiriguai”, la matrícula del qual ja està oberta.
La formació en idiomes es durà a terme a través dels centres i del professorat de l'Associació de Centres d'Ensenyança d'Idiomes de la Comunitat Valenciana (ACEICOVA), això suposa que, des de les institucions, no s'entra en competència deslleial amb les xicotetes empreses i academies privades d'idiomes que operen en este àmbit formatiu, tal com ha explicat la delegada.
L'oferta s'engloba dins del projecte denominat Club d'Idiomes “GuiriGuai”, i que ha sorgit, ha explicat Oliver, “davant de la preocupació que sentim des de la Regidoria de Joventut per la situació de precariat apressant en la qual es troba gran part de la joventut d'esta ciutat”. “Volem treballar per a millorar les oportunitats d'ocupació i emancipació dels jóvens –ha indicat- que els permeta portar una vida autònoma i digna, i este és un nou recurs que posem a la seua disposició”.
Els nous cursos i recursos d'idiomes van dirigits a jóvens de 16 a 34 anys, i s'estructuren entorn de dos modalitats: classes setmanals, i pràctica de conversació. En el primer cas són cursos d'idiomes de 3 hores setmanals, que es prestaran en els centres de la xarxa d'ACEICOVA. A més de l'edat, els beneficiaris de l'oferta hauran de ser residents en la ciutat i posseïdors del Carnet Júpiter. El programa inclou formació en anglés, francés, xinés i alemán en els nivells A1 al C1.
La segona modalitat és la pràctica d'idiomes, amb la col·laboració de la Universitat de València: es realitzaran activitats de conversació i desenvolupament lingüístic amb alumnes de les facultats de Filologia. En este cas, els idiomes disponibles són valencià, anglés, francés, alemany, italià i espanyol per a residents estrangers.
La presidenta d'ACEICOVA, María Vicente, ha agraït a l'Ajuntament “el suport a l'activitat de les acadèmies com a xicotetes empreses, i el final de la competència deslleial amb els centres”, i ha subratllat l'esforç que han fet tots ells per a reduir les tarifes i fer-les assequibles per a totes les butxaques. Els cursos de formació tindran un cost unitari per als alumnes en totes les acadèmies de 195 euros al trimestre.
Oliver ha criticat l'oferta d'idiomes que es realitzava per l'anterior Govern Local, “perquè s'exercia d'una forma deslleial en termes de publicitat i lliure concurrència, ja que les acadèmies federades no tenien les mateixes oportunitats en l'exercici de la seua activitat”.
La matrícula ja està oberta a través dels centres ascritos al programa: AIP Language Institute, Alos Centre Europeu d'Idiomes, American Institute, Athena School of English, Berlitz, English Institute, English Tower, i Your English Time. Tal com ha destacat la regidora María Oliver, al portar les classes d'idiomes a les aules dels centres especialitzats s'aconseguix, de manera paral·lela, “recuperar els Centres Municipals de Joventut perquè puguen realitzar la seua autèntica labor , que és, exercir d'element dinamitzador i motor d'activitats dels jóvens en els distints barris”.