elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Isabel Abánades Lázaro, investigadora de l’ICMol, seleccionada per al Lindau Nobel Meeting

Isabel Abánades Lázaro, investigadora de l’ICMol, seleccionada per al Lindau Nobel Meeting

    El comité avaluador del Lindau Nobel Meeting ha seleccionat Isabel Abánades Lázaro, de l'Institut de Ciència Molecular (ICMol) de la Universitat de València, per a participar en el 70é aniversari d’aquest esdeveniment que reuneix premis Nobel i joves científics de més de cent països en un entorn informal i obert. La trobada se celebrarà del 28 de juny al 3 de juliol en Lindau (Alemanya).

    Cada any, el Lindau Nobel Laureate Meetings, connecta Premis Nobel amb les pròximes generacions d'investigadors en un entorn amigable on intercanviar coneixements i idees i compartir l'entusiasme per la ciència. Enguany, al voltant de 600 graduats, estudiants de doctorat i investigadors post-doctorals de tot el món es reuniran del 28 de juny al 3 de juliol en Lindau (Alemanya), coincidint amb el 70 aniversari de la trobada.

    Aquesta reunió multidisciplinària comptarà amb la presència de 70 Premis Nobel, quasi el doble dels presents en passades edicions, entre aquests els recentment guardonats William Kaelin Jr. (Premi Nobel Medicina 2019), Michel Mayor (Premi Nobel Física 2019) i M. Stanley Whittingham (Premi Nobel Química 2019).

    Des de la seua fundació el 1951, les Trobades Lindau de Premis Nobel s'han convertit en un fòrum científic internacional únic que ofereix l'oportunitat d'intercanvi entre diferents generacions, cultures i disciplines. El tema de les trobades alterna entre Fisiologia i Medicina, Física i Química - les tres disciplines científiques del Premi Nobel. Durant tot l'any, aquestes trobades continuen amb la seua missió educativa d’emfatitzar la importància de la ciència i promoure la ciència i la recerca.

    Isabel Abánades Lázaro es va graduar en Química per la Universidad de Alcalá de Henares (UAH) i va realitzar el doctorat en la University of Glasgow (Regne Unit) sobre l'efecte de la funcionalització superficial en la internalització cel·lular i citotoxicitat selectiva de xarxes metall-orgàniques de zirconi, en col·laboració amb la University of Cambridge i la Fundación Jiménez Díaz. En 2018 es va incorporar a l’ICMol de la Universitat de València com a Investigadora postdoctoral dins del Grup FuniMat, liderat per Carlos Marti-Gastaldo (ERC Starting Grant Chem-fs-MOF). Actualment, Abánades Lázaro gaudeix d'una beca del programa Marie Sklodowska-Curie, finançada pel Consell Europeu d'Investigació (ERC), gràcies a la qual està duent a terme el seu projecte DefTiMOFs.

    L'objectiu final de DefTiMOFs és desenvolupar noves metodologies sintètiques d'alt rendiment per al control no sols de la química de defectes de xarxes metall-orgàniques de Titani (Tu-MOFs) sinó també de la grandària de les seues partícules i de la seua superfície interna (funcionalització dels porus) per a la modificació controlada de les seues propietats, amb aplicació d'interés mediambiental. Inspirat per la gran demanda de fonts d'energia netes i renovables, inclosos els sistemes de subministrament d'aigua eficients i assequibles en llocs amb accés limitat a l'aigua potable, l'objectiu de DefTiMOFs és correlacionar la química de defectes de Ti-MOF amb el seu rendiment en aplicacions respectuoses amb el medi ambient.

    Pujar