InnDEA València i Las Naves obrin una línia de tallers per a lluitar contra la bretxa digital intergeneracional
L'objectiu d'aquesta línia de treball que han encetat InnDEA València i Las Naves és que els col·lectius que pateixen l'exclusió tecnològica, -ja siga persones grans, dones, xiquets i xiquets o joves- puguen aprendre a utilitzar eines informàtiques diàriament. Es tracta de tallers d'acompanyament digital on s'ensenya com, per exemple, utilitzar una tablet, el mòbil, aplicacions populars com el whatsapp, etc. L'alumnat seran persones sense experiència informàtica o reduïda i que desitgen introduir-se en el món digital o adquirir un coneixement bàsic.
Segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) els joves d'entre 16 a 24 anys són els que més empren internet, un 99,2% els homes i un 97,5% les dones. En augmentar l'edat, descendeix el seu ús de manera considerable, sent el percentatge més alt en el grup de 65 a 74 anys, un 31,5% els homes i un 21,5% les dones. “Existeix una clara bretxa digital intergeneracional i cal facilitar l'accés a ordinadors en centres públics per reduir aquesta bretxa. Aquest és el nostre objectiu. Podrem, a més, analitzar les diferències i la repercusió que la tecnologia té en les relacions entre les persones grans i les seus fills i filles i néts i nétes”, ha explicat el director d'InnDEA València, Rafael Monterde, qui ha afegit: “hem de treballar perquè la tecnologia estiga a l'abast de tots i totes, tingam l'edat que tingam”.
El primer dels cursos començà a principis de setembre i va estar dedicat a robòtica i programació dirigida a un públic infantil. Aquesta vesprada Las Naves acolliran una nova edició del curs centrat en aquesta ocasió en l’Acompanyament Digital, i adreçat a persones majors. El curs és completament gratuït, tan sols cal inscriure’s en l’adreça de correu electrònic hola@lasnaves.com.