Impulsen cursos de formació per a persones desocupades majors de 55 anys i per a dones «amb la finalitat de combatre la bretxa de gènere»
Sandra Gómez ha destacat que un total de 1.875 persones podran participar en els 100 cursos oferits
La Junta de Govern Local ha acordat impulsar la gestió i seguiment d'accions formatives, en el marc del programa València Activa Expressa, «per a estimular el desenvolupament econòmic a la ciutat, sense que ningú quede arrere». Arran d'este acord, l'Ajuntament, que oferirà, amb un pressupost de 420.838 euros, un total 1.875 places en diferents cursos de formació, per primera vegada, destinarà 90 d'estes places per a persones desocupades de més 55 anys i 530 per a dones, «amb la fi combatre la bretxa de gènere», tal com ha informat la vicealcaldessa i portaveu del Govern Local, Sandra Gómez.
En la roda de premsa que han oferit els dos portaveus de l'executiu municipal, Sandra Gómez i Sergi Campillo, l'edil també ha destacat l'aprovació de la convocatòria de les ajudes municipals «València Activa Formació Idiomes 2020», i l'ampliació de terminis per a l'execució de les obres d'habilitació de l'immoble situat al carrer Guillem de Castro com a centre d'ocupació, formació i emprenedoria, amb el nou Espai Lidera, amb perspectiva de gènere; així com la pròrroga del conveni de col·laboració amb Encom Games, per a la celebració de DreamHack.
Pel que respecta als cursos de València Activa, Sandra Gómez ha recordat que amb esta formació l'Ajuntament «vol que tots els valencians i valencianes puguen tindre la seua oportunitat, especialment aquells grups que més el necessiten». Concretament, «volem que les persones desocupades de més de 55 anys puguen incorporar-se al mercat laboral al més prompte possible i una de les millors vies és la formació, per això llancem estes cursos, amb la intenció que puguen superar la bretxa tecnològica i idiomàtica».
«D'altra banda, la formació específica destinada a 530 dones, s'integra en la plataforma Treballem Iguals, que inclou formació tecnològica, anglés comercial, o cursos per a obtindre el graduat en ESO». «Amb esta formació reiterem el nostre compromís per continuar implantant servicis i programes per a acabar amb la desigualtat entre homes i dones en el mercat laboral, trencar el sostre de cristall, acabar amb el sòl enganxós i frenar la bretxa digital».
En la seua intervenció, Sandra Gómez també ha parlat d'«una altra de les barreres que es troben les persones a l'hora de buscar una ocupació i especialment, és una barrera que distingeix entre generacions, però també entre orígens econòmics», en al·lusió als idiomes. Per esta raó, ha anunciat, «des de l'administració hem de trencar el cercle de desigualtat que genera la diferència entre coneixements d'idiomes. I hem millorat convocatòria de cursos d'idiomes, introduint algunes modificacions amb l'objectiu d'ampliar el perfil de persones beneficiàries i arribar a un major nombre de persones».
300 AJUDES PER A FORMACIÓ D'IDIOMES, SENSE LÍMIT D'EDAT
«Hem eliminat el límit d'edat per a sol·licitar les ajudes, ajustant-se a persones en edat laboral i ampliar l'objecte de subvenció a les taxes corresponents als exàmens d'anglés, francés, alemany, italià, portugués i xinés, incorporant en la convocatòria de 2020 el VALENCIÀ que està sent cada vegada més demandat per les persones que acudeixen a València Activa». «Costejarem les taxes dels exàmens de certificació de la nostra llengua dels nivells A2, B1, B2, C1 i C2, a més de les certificacions de ‘Llenguatge administratiu’, ‘Correcció de textos’, I ‘Llenguatge als mitjans de comunicació»
Amb un import de 60.000 euros, l'Ajuntament subvencionarà el 100% de les taxes justificades -fins a un màxim de 200 euros per taxa-. I es podrà sol·licitar subvenció per al pagament de més d'un idioma i més d'una taxa. Per a totes les persones majors de 16 anys inscrites en Labora i que aproven el període comprés entre l'1 de setembre de 2019 i el 31 de juliol de 2020, tots dos inclusivament.
Sandra Gómez també s'ha fet eco de l'acord de prorrogar el conveni amb l'empresa encarregada de l'organització de DreamHack. «És un orgull que la nostra ciutat puga continuar acollint este esdeveniment de referència en matèria de e-sports i gaming. De fet, el festival més gran internacional de professionals d'esports que se celebra a Espanya i que serà del 3 al 5 de juliol en Fira València. Un festival que en 2019 va tindre més de 65.000 visitants i que en 2020 espera rebre a 70.000 persones»
«Amb la celebració de festivals com este continuem fent els passos que ens porten a posicionar València com un hub de referència en matèria d'innovació i tecnològica», ha manifestat.
Finalment, la vicealcaldessa i portaveu del Govern Local, Sandra Gómez, ha anunciat que el pròxim 11 març l'Ajuntament recepcionarà la nova seu de València Activa en Guillen de Castro. «Es tracta d'un centre, en el qual a més d'estar la seu administrativa, disposa de diversos punts d'atenció de l'agència d'ocupació, assessorament empresarial de VIT emprén, dues aules de formació, una sala d'actes per a les activitats de la mateixa València activa i el nou Espai Lidera: el primer centre d'assessorament laboral i empresarial amb perspectiva de gènere i un espai de coworking i inspiració per a dones que té l'objectiu que cada dona i especialment des de xiquetes sàpien que no tenen límits a les metes que es proposen. Este espai estarà obert este abril.