El Gulliver torna a captivar a milers de xiquets a València
València celebra la designació de la ciutat com a Capital Verda Europea amb l’obertura d’este parc, després de més d’1 milió d’euros d’inversió en la seua restauració
València celebra hui la designació de la ciutat com a Capital Verda Europea amb l’obertura del Parc Gulliver. Este espai de recreo per a la- infantesa, inaugurat l'any 1991 a l’antic llit del Túria, ha reobert les seues portes, a les 10 hores del matí, després de ser objecte d’una restauració que ha suposat una inversió de més d’1 milió d’euros. Des d’eixa hora, el gegant que reprodueix el personatge de la novel·la que li dona nom, ha començat a rebre xiquets i xiquetes, “als quals tornarà a captivar, amb unes instal·lacions remodelades amb més d’1 milió d’euros d’inversió, en una intervenció que demostra l'aposta municipal per les polítiques verdes i sostenibles”, tal com ha manifestat el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo.
El Parc Gulliver hui romandrà obert fins a les 19 hores, amb un horari (de 10 a 19 hores) que mantindrà fins dilluns, 31 d’octubre. A partir de novembre, i fins que torne a allargar el dia, en febrer, este “emblemàtic” espai estarà obert de 10 a 17.30 hores. Un dia especial serà el diumenge 6 de novembre, quan l'Ajuntament farà una gran festa, “per a premiar la paciència de xiquets i xiquetes que segur han trobat a faltar este espai".
Els treballs començaren amb la remodelació de la zona d’accés, “una primera intervenció molt necessària i específica per a millorar l’àrea de pícnic i garantir la màxima accessibilitat a l’espai”. Seguidament, es va desenvolupar la intervenció integral del Gulliver. I els treballs també s’endinsaren a l’interior d’esta figura, “en desús per inundacions periòdiques que impossibilitaven la seua gestió tal com va ser concebuda originalment”.
El vicealcalde Sergi Campillo ha explicat que la figura ha sigut rehabilitada completament amb la reparació de la superfície, i dels elements complementaris (el barret i el sabre) i l’edifici de control i servicis. S’hi han inclòs, a més, tots els components de l’esmentat recinte, és a dir paviments, mobiliari urbà, enllumenat, senyalística, tancaments i clos. També, jardineria “amb les imprescindibles àrees d’espera i d’esbarjo que oxigenen la instal·lació, incloent-hi el vas i el tancament”.
Este parc, que reprodueix el personatge de la novel·la de l'escriptor irlandés Jonathan Swift, va ser construït per l’arquitecte Rafael Ribera i l’artista faller Manolo Martín, sobre un disseny de Sento Llobell. La recent intervenció realitzada, en el marc del 35 aniversari de l’antic llit del Túria, ha permés la rehabilitació de tota la instal·lació. En este sentit, Sergi Campillo ha recordat que la millora dels parcs i jardins de la ciutat és una de les iniciatives de l’Ajuntament de València per a l’estratègia de renaturalització i millora de la infraestructura verda de la ciutat, Capital Verda Europea 2024, que es va fer públic ahir de vesprada. Este premi, dotat amb 600.000 euros, està promogut per la Comissió Europea des de 2010 per tal de reconéixer els projectes i el compromís per l’ecologia urbana, alineats en el Pacte Verd Europeu, l’Estratègia de Biodiversitat 2030 de la Unió Europea o els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides.