elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Glòria Tello presenta la reedició del llibre 'Campanes vives, la música més alta de València'

    La regidora de Cultura de l'Ajuntament de València, Glòria Tello, ha presentat al Museu de la Ciutat la reedició del llibre 'Campanes vives, la música més alta de València', obra de Luz Avellaneda i Francesc Llop amb més de dos centenars de fotografies i amb detalls i curiositats sobre les campanes i sobre les persones que les fan tocar cada dia a València.

    "Esta obra emblemàtica i completa ens permet acostar-nos a uns elements que formen part de la nostra realitat social. Els tocs de campanes ens parlen de casaments, soterraments o dies de festa; ens desperten i ens informen. Són part del nostre patrimoni i jo, com a regidora de Cultura, vull protegir-les i he de protegir-les com a part inequívoca de la història de la nostra ciutat", ha explicat Tello.

    Durant la presentació també ha agraït el treball fet als autors de l'obra i ha destacat la feina que durant segles han fet els campaners, "autèntics garants d'un gran llegat cultural".

    "No vull desvetllar massa d'este llibre, però deixeu-me, almenys, que vos explique que en esta obra, podreu vore campanes, detalls, com treballen els campaners i les campaneres, en més de 200 fotografies; podreu descobrir curiositats sobre les primeres campanes valencianes, sobre el Micalet, eix de la vida quotidiana de València, sobre els últims i els nous campaners i sobre l'ànima de les campanes", ha destacat Tello.

    Al pròleg d'este llibre Tello destaca la importància d'esta obra, inèdita en valencià i en anglés, per obrir a la ciutadania una finestra cap a estos instruments tan emblemàtics de qualsevol població valenciana. "Amb este volum ens retorna l'esperit, els rostres i la matèria de qui puja al campanar per fer música, per fer tocs o per fer volar la imaginació de qui escolta el so miraculós d'una campana", hi afegix.

    També l'alcalde de València, Joan Ribó, destaca al pròleg la necessitat de "recuperar la informació històrica i antropològica que ens acosta a una tradició que, recuperada, hem de considerar patrimoni de totes i tots nosaltres".

    Pujar