elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Giner proposa transformar la línia 24 de l'EMT al Palmar en un servei a demanda

  • Demanarà que els tècnics de l'empresa estudien la viabilitat de canviar l'actual sistema d'horaris per un adaptat

El portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament de València, Fernando Giner, demanarà en la pròxima comissió d'Urbanisme que els tècnics de l'EMT analitzen la possibilitat de convertir la línia 24 de l'EMT en un servei a demanda, en lloc de mantindre-la amb els horaris fixos que presenta actualment.

En aquest sentit, el portaveu de la formació liberal ha explicat que, ara mateix, les freqüències de pas pel Palmar d'aquesta línia d'autobús són d'entre 55 minuts i més d'una hora, la qual cosa li sembla “totalment inadmissible i disfuncional, al mateix temps que entorpeix les necessitats dels veïns”.

“Les freqüències de més de 30 minuts en el transport públic no tenen cap sentit”, ha expressat. Per això, demanarà als tècnics competents en la matèria que realitzen un informe per a veure si es podria transformar el servei en un sistema sota demanda, amb l'obligació de donar compte del resultat en menys de tres mesos.

“Pensem que això podria a fer més atractiu el servei per al Palmar, ja que els usuaris podrien demanar que l'autobús parara tan sols en aquells punts en els quals veritablement hi haurà un ús. D'aquesta manera, el temps d'espera es reduiria perquè l'autocar va molt més directe a la seua destinació, sense haver de perdre el temps en parades innecessàries”, ha assenyalat Giner.

De la mateixa manera, el portaveu de la formació liberal ha destacat que serveis d'aquest tipus ja han sigut implantats en altres poblacions i pedanies, per la qual cosa al principi també es podria adaptar a la situació del Palmar. “Ja existeixen aplicacions mòbils i altres mètodes que permetran al conductor saber en temps real on ha de parar. Estem parlant d'un servei que ara mateix no és atractiu per a la pedania i que podria millorar molt si canviem la seua orientació i funcionament”.

A més, en aquest mateix sentit, Giner ha remarcat que els serveis a demanda de les línies d'autobús ja existeixen per a les persones amb mobilitat reduïda, per la qual cosa la seua activitat i experiència es podria extrapolar a altres supòsits. “El problema és especialment greu per als veïns del Palmar, sobretot a l'hivern, ja que no poden fer un ús lliure del transport públic. El que és clar és que les actuals freqüències no són funcionals ni compatibles amb un horari de treball, per exemple”, ha conclòs.

D'aquesta manera, també ha lamentat que, especialment en festius i caps de setmana, molts usuaris no coincideixen amb l'últim autobús del servei horari, per la qual cosa una iniciativa d'aquestes característiques també podria ajudar a estalviar viatges i, d'aquesta manera, ampliar la franja de funcionament.

Pujar