elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El geògraf Paco Tortosa guardonat per fer de la bicicleta "un instrument transformador"

El geògraf Paco Tortosa guardonat per fer de la bicicleta "un instrument transformador"
  • Mobilitat Sostenible atorga el reconeixement del Dia de la Bicicleta 2019 al geògraf Paco Tortosa

MÉS FOTOS
El geògraf Paco Tortosa guardonat per fer de la bicicleta "un instrument transformador" - (foto 2)

Amb motiu del Dia Mundial de la Bicicleta, la Regidoria de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament de València ha lliurat un guardó a Paco Tortosa per la seua carrera professional i per les seues aportacions, que han contribuït a veure «la bicicleta i el món de forma més amable i sostenible». Este guardó, atorgat pel consistori per primera vegada en 2018, reivindica la labor de les persones i els col·lectius que han fet de la bicicleta un «instrument transformador al servici de la democratització de l’espai públic».

El regidor de Mobilitat Sostenible en funcions, Giuseppe Grezzi, ha fet lliurament del guardó corresponent reconeixent Paco Tortosa com «un humanista de mirada universal i un agitador de consciències compromés amb la realitat i el present».

Paco Tortosa és doctor en Geografia per la Universitat de València i ha publicat prop de trenta llibres sobre el patrimoni cultural i natural del territori valencià. España en bici és la seua obra més coneguda i està considerada la «bíblia del cicloturisme». A més, Paco Tortosa fa prop de vint anys que treballa en temes de mobilitat sostenible per a diferents administracions i ha redactat plans directors en ciutats com Carcaixent, Torrent, Gandia, Sagunt i Silla, així com per a la Conselleria de Transports de l’Àrea Metropolitana de València.

Paco Tortosa ha reivindicat «la igualtat en la mobilitat, alternatives reals per a desplaçar-nos en la ciutat i en l’àrea metropolitana per mitjà d’un transport sostenible i una xarxa viària adequada, així com un espai urbà lliure de contaminació i més amable per al vianant».

«La seua batalla per la bicicleta», tal com ha destacat en la seua intervenció la periodista Laura Ballester, és que no es considere només en relació amb l’ús lúdic, sinó que també «ens permeta desplaçar-nos i anar a treballar a molts punts neuràlgics de la ciutat».

Es tracta del segon reconeixement que es fa, després que el de l’edició de 2018 recaiguera en mans de l’Associació València Acull, per l’impuls que atorga al paper de la bicicleta en l’autonomia de les dones migrants.

Pujar