elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La genòmica evolutiva aplicada a la biomedicina i el viatge científic al Beagle, conferències a València pel Dia de Darwin

La genòmica evolutiva aplicada a la biomedicina i el viatge científic al Beagle, conferències a València pel Dia de Darwin

    La Universitat de València (UV) i l’Espai Ciència de l’Octubre Centre de Cultura Contemporània (OCCC) celebren aquest dimecres 7 de febrer el Dia de Darwin amb dues conferències. La primera, a les 13 hores, serà impartida per Tomás Marqués-Bonet, professor d’investigació ICREA i investigador de l’Institut de Biologia Evolutiva (Universitat Pompeu Fabra i CSIC). La seua intervenció, “Un primat estudiant primats per entendre què ens fa primats. El poder de la genòmica evolutiva aplicada a la biomedicina”, tindrà lloc a la sala Charles Darwin del campus de Burjassot-Paterna (Universitat de València).

    Per la vesprada, a les 19 hores, en l’OCCC un bar de ciències tractarà la publicació El viatge del Beagle (Edicions del Cràter, 2023), en la qual participaran Oriol Ràfols, traductor i editor, i el biòleg Xavier Bellés, moderats per la periodista Reis Juan. La tertúlia tractarà el viatge científic realitzat a bord del vaixell Beagle pel naturalista anglès Charles Darwin, qui durant quatre anys, entre 1831 i 1836, va explorar Amèrica del Sud, les Illes del Pacífic d’Oceania i Àfrica. Aquest treball va ser clau perquè posteriorment formulara la Teoria de l’Evolució.

    El Dia de Darwin se celebra anualment el dia 12 de febrer amb motiu del naixement del naturalista anglès Charles Darwin (1809-1882), amb activitats de divulgació i commemoració celebrades arreu del món i per tal de reflexionar i actuar sobre l’avanç de la ciència, i difondre el seu llegat científic sobre l’evolució.

    Aquesta activitat compta amb el suport de les següents institucions: Institut d’Estudis Catalans, Societat Catalana de Biologia, Acció Cultural del País Valencià, Octubre Centre de Cultura Contemporània (OCCC) i Càtedra de Divulgació de la Ciència-Unitat de Cultura Científica i de la Innovació de la Universitat de València. També, Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECyT), Ministeri de Ciència i Innovació, revista Mètode, Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), Facultat de Ciències Biològiques (UV), Museu d’Història Natural (UV), Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva (UV), i Institut de Biologia Integrativa de Sistemes (I2SysBio, UV-CSIC).

     

    Pujar