Fundació Cañada Blanch obri el període d'inscripció per a la XVII edició del curs d'Especialització en Turisme Cultural
Fundació Cañada Blanch ha obert el període d'inscripció per a la XVII edició del curs d'Especialització en Turisme Cultural que es desenvoluparà entre setembre i desembre d'aquest any, i el qual consta de 60 hores dividides en 10 sessions que es realitzaran els divendres a la seu de la Fundació (C/Jorge Juan, 4, València).
Aquesta edició promou i pren part de l'Any Europeu, per la qual cosa se li ha concedit l'ús del logotip de l'Any Europeu del Patrimoni Cultural. Per a això, compta amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport; Turisme Comunitat Valenciana i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies.
"Fundació Cañada Blanch col·labora un any més en aquest curs de Turisme Cultural amb l'objectiu d'aconseguir que els participants valoren els coneixements, costums, idees i patrons culturals de diferents territoris de la nostra comunitat, el que ens pot servir perquè els nostres ciutadans i visitants valoren la nostra diversitat", ha resumit Juan Viña, President de Fundació Cañada Blanch.
L'objectiu general és una aproximació a la riquesa i diversitat cultural, desenvolupant i promocionant un nou segment turístic: el turisme cultural. Les sessions es dedicaran a diferents aspectes per conèixer en profunditat els nous escenaris que representa el turisme cultural, així com el seu aprofitament, mitjançant la transformació de recursos en productes.
Específicament, el curs serveix per analitzar el Patrimoni Cultural com a component central de la diversitat cultural i el diàleg intercultural, estudiar la seua contribució econòmica, conéixer experiències com a vector del desenvolupament sostenible. Així mateix, també s'analitzarà la seua implantació en el context de la Unió Europea, nacional, autonòmic i local.
Així, es pretén permetre un acostament a la realitat des de la perspectiva dels diferents agents que hi participen, podent veure tot el potencial que pot tindre aquest mercat des d'un punt de vista pràctic i estudiar la configuració de productes turístics culturals des de la seua posada en valor a la seua comercialització, coneixent cadascuna de les seues fases.
El programa combina classes presencials amb visites a llocs representatius del turisme cultural a la Comunitat Valenciana. "En el marc de l'Any Europeu del Patrimoni Cultural, el curs d'Especialització en Turisme Cultural presenta un enfocament avantguardista i sostenible del Patrimoni Cultural, així com la seua integració amb el Turisme Cultural, mitjançant l'anàlisi de casos pràctics sobre la transformació de recursos en experiències turístiques", ha resumit Luisa Andreu, directora acadèmica del curs i professora a la Universitat de València.
El curs ofereix un total de 30 places que es realitzaran per ordre d'inscripció abans del dia 31 de juliol i està destinat a personal de les diferents administracions que desenvolupen funcions vinculades amb la gestió cultural del Turisme o la gestió del Patrimoni Cultural; agents de desenvolupament local, persones amb sensibilitat a la importància que el Patrimoni Cultural té per al desenvolupament turístic, emprenedors i tot aquell amb interès en el Turisme Cultural.
Per realitzar de forma efectiva la inscripció cal remetre una breu carta, justificant l'interès pel curs i breu currículum vitae, full d'inscripció i fotocòpia del DNI a admon@fundacioncanadablanch.org. L'import total de la matrícula és de 120 euros.
Amb aquesta nova edició, Fundació Cañada Blanch continua apostant per la transmissió de coneixements i la construcció de ponts entre nous escenaris culturals i la societat.