Fundació Cañada Blanch consolida la seva programació en 2018
Fundación Cañada Blanch ha realitzat al llarg del 2018 diferents trobades, fòrums, cursos i premis que han aconseguit consolidar una programació molt completa. A més, ha estat un any marcat per noves accions que es pretenen continuar en 2019.
Cal destacar que la llarga trajectòria d'aquesta fundació, que porta més de mig segle apropant l'educació i la cultura a la societat, l'ha fet mereixedora del premi 9 d'octubre a l'àmbit de Mèrit Empresarial i Social en reconeixement pel seu impuls per la cultura, l'educació i l'economia; el foment del vincle amb el Regne Unit; i l'aposta pel talent.
Pel que fa a la programació, un dels esdeveniments més multitudinaris va ser el primer Encuentro Cañada Blanch amb Isabel Coixet, titulat "Cinema i vida" i que es va celebrar al mes de febrer al Centre del Carme Cultura Contemporània, amb una gran afluència de públic. L'èxit es va repetir durant la trobada amb Juan Diego Botto, "Teatre i compromís", realitzat al setembre al Centre Cultural La Nau.
D'altra banda, els Diálogos Cañada Blanch, xerrades de debat i reflexió amb professionals de diferents sectors es van centrar en temes d'actualitat com el lideratge, l'economia i l'empresa.
En abril es va donar una nova perspectiva a l'economia amb 'Una mirada a l'economia a través del cinema', amb Joaquín Estefanía i Emilio Ontiveros. Una cita conduïda per Montserrat Domínguez. Sota el títol 'Necessitat d'un nou lideratge per humanitzar l'empresa', Caterina Ruiz de Ojeda va conduir la cita de setembre amb José María Guibert, rector de la Universitat de Deusto i Irma Jiménez Guler, directora d'assumptes corporatius Hewlett Packard.
Els Diálogos Cañada Blanch van continuar en octubre amb l'escriptor Antonio Orihuela i Ana Santos Aramburo, directora general de la Biblioteca Nacional. Una ocasió en què van parlar sobre el futur de les petites editorials, conduït pel vicerector de Cultura i Esports, Antonio Ariño, dins el marc del Festival del llibre SINDOKMA que un any més es va celebrar a les instal·lacions de La Nau.
Fundación Cañada Blanch amb l'objectiu de difondre, compartir i apropar la cultura a la societat, s'ha sumat per primera vegada a la llista de premis i beques atorgats al Photon Festival. Esdeveniment que la fundació patrocina des de la primera edició i que serveix per posar en valor l'important paper de la fotografia en la societat. Anya Miroshnichenko va ser la guanyadora del premi Cañada Blanch Beca Photon i que ara forma part de Col·lecció Cañada Blanch.
Així mateix, s'ha adquirit la peça premiada de l'exposició Panoràmica, mostra celebrada a La Nau de juliol a setembre, en la qual formaven part una trentena d'obres presentades per les galeries d'art pertanyents a LaVac. Una manera d'enriquir la Col·lecció Cañada Blanch i donar suport a la producció artística i el teixit cultural valencià.
L'economia és un dels àmbits de major transcendència en l'actualitat i un dels pilars bàsics de Fundación Cañada Blanch, de manera que al maig es va celebrar el Fòrum Cañada Blanch centrat en fusions i adquisicions. Durant la jornada es va abordar el procés de fusions i adquisicions d'una manera holística, des de com finançar un acord i quina és la millor estructura per maximitzar el valor d'una empresa, fins a les tendències actuals i les oportunitats tant en els mercats internacionals com a Espanya .
La ciència és un altre dels pilars de Fundación Cañada Blanch, entre les activitats més destacades es troben els ConecTalks. Un interessant conjunt de xerrades disteses que serveixen per introduir a la societat en els últims avenços en el camp de la ciència. Una iniciativa que forma part del programa d'activitats de Ciencia Cañada Blanch que compta amb la col·laboració de la Institució Alfons el Magnànim, la Generalitat Valenciana, així com de l'Observatori Astronòmic i la Unitat de Cultura Científica-Càtedra de Divulgació de la Ciència de la Universitat de València.
Quant a l'àmbit educatiu, 2018 ha estat molt especial per a la XVII edició del curs d'Especialització en Turisme Cultural que es va desenvolupar fins al desembre. Una edició que ha format part de l'Any Europeu del Patrimoni Cultural i que compta amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Recerca, Cultura i Esport; Turisme Comunitat Valenciana i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies.
A més, l'any passat destaca en l'àmbit educatiu un repte en la creació de nous espais com ha estat el cas del seminari ASPEN-Cañada Blanch, un fòrum de debat i reflexió dirigit a joves líders de tots els sectors.
També es va obrir la convocatòria de candidatures per obtindre el premi Fundación Cañada Blanch-LSE. Una aportació de 7.000 euros que s'atorga per finançar una estada de recerca a titulats superiors de la Universitat de València a la universitat anglesa London School of Economics.
L'activitat de la fundació s'estén al Regne Unit, on el seu fundador va iniciar la seva mecenatge pioner i tasca social. Uns llaços que s'han ampliat en 2018 amb la signatura amb l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID), agència estatal adscrita al Ministeri d'Afers Exteriors i de Cooperació, d'un protocol d'actuació de cooperació en assumptes culturals i científics amb el Regne Unit.
En octubre l'activitat de la fundació es va incrementar amb una nova col·laboració per crear una programació conjunta amb Casa Mediterráneo, amb seu a Alacant i dependent del Ministeri d'Afers Exteriors, a través de la música i la literatura. L'escriptora israeliana Galit Carlebach va donar el tret, seguint-li el concert d'arpa amb Ana Crismán i una trobada amb el novel·lista, assagista i poeta espanyol, Benjamín Prado. Finalitzant l'any amb el concert 'La llum del Mediterrani'.
Precisament, les activitats de gener seran de la mà de Casa Mediterráneo amb una trobada amb l'escriptor Jorge Molist, autor de 'Canción de sangre i oro' que va obtindre el premi de novel·la Fernando Lara 2018. La cita serà el proper dijous 17 de gener a les 19:00 hores a la seu de la fundació.
La segona trobada serà amb l'autor Ignacio Peyró, autor de 'Comimos y bebimos' i actual director de l'Institut Cervantes de Londres. La cita serà el 29 de gener a les 19:30 hores a la seu de la fundació.
Finalment, Fundación Cañada Blanch promet continuar la seua tasca en 2019 acostant la cultura i l'educació, a través del diàleg, la transmissió de valors i coneixement i l'aposta pel talent.