La fiscal Susana Gisbert demana una responsabilitat afegida en la literatura juvenil per tal de no fomentar el masclisme
Les seues novel·les se centren en històries que denuncien la violència de gènere. Acaba de presentar ‘No me obligues’ i l’any passat va escriure ‘Caratrista’ dirigida al públic juvenil
La fiscal delegada de delictes d’odi en la Fiscalia Provincial de València, Susana Gisbert, acaba de publicar la novel·la ‘No me obligues’ i hui ha mantingut un encontre amb lectors en el cicle ‘Encontres amb escriptors’ a la Biblioteca Valenciana.
Aquesta novel·la narra una història de violència de gènere des del punt de vista del maltractador i és aproximadament el contrapunt de l’anterior novel·la de Gisbert anomenada ‘Descontando hasta cinco’ (2017) en què la història està contada per la víctima.
Per la seua professió i especialització en violència de gènere, la temàtica dels seus llibres aborden el terrible problema que pateix la societat actual. També és articulista en la premsa valenciana i autora del blog ‘Con mi toga y mis tacones’.
Susana Gisbert es va endinsar en el món de la literatura juvenil l’any passat amb la novel·la escrita en valencià ‘Caratrista’, en la qual una jove acabada d’arribar a l’institut s’enfronta a problemes d’assetjament escolar i violència de gènere.
Gisbert ha afirmat que “qui escriu per a adolescents hauria de tindre una responsabilitat afegida perquè el públic a què arriba és mal·leable i no podem permetre que se sembre la llavor del masclisme i la violència de gènere”.
La fiscal ha assenyalat que lamentablement hi ha moltes pel·lícules, sèries de televisió i llibres en els quals es presenta i s’accepta com a normal un estereotip d’home dominador i controlador de la dona.
I ha llançat un desig de futur: “M’imagine un món en el qual la meua neta em pregunte què era el masclisme”.
Amb els alumnes de l’IES La Vall de Segó de Benifairó de les Valls, el Col·legi Larrodé Cooperativa Valenciana de Catarroja i l’EPA Alboraia que han acudit hui a l’encontre, ha parlat del sostre de vidre que tenen les dones en algunes professions, que els joves estan repetint patrons antics de gelosia i de possessió respecte a les dones i que cal posar tots els mitjans possibles per convéncer les dones maltractades a eixir del seu aïllament i que puguen denunciar el seu agressor.